Greška

Došlo je do greške.

Huawei vraćen na SD Association sajt

30.05.2019 20:31 | 0 Biznis IT
Huawei vraćen na SD Association sajt


Pre nekoliko dana, u jeku američke zabrane domaćim firmama da sarađuju sa Huaweijem, kineska kompanija je uklonjena sa liste za podršku na SD Association sajtu. Međutim, Huawei se sada ponovo pojavio na sajtu i podrška za SD kartice na kompanijinim telefonima je "vraćena".

Predstavnik kompanije Huawei je potvrdio da je Huawei vraćen na SD Association listu, odnosno prema njegovim rečima članstvo kineske kompanije nije nikada ni ukinuto. On kaže da je članstvo bilo samo privremeno modifikovano, kako bi se osiguralo da je u skladu sa naredbom Ministarstva trgovine SAD. Huawei u svakom slučaju za ovaj problem ima sopstveno rešenje u vidu Nano Memory Cards, koje su manje nego microSD kartice i koje su na novijim uređajima već zamenile univerzalni standard.

 

Pogledajte još: Huawei trejdmarkovao Hongmeng, kao zamenu za Android i Windows operativne sisteme


Ovo naravno ne znači da je kraj neprilikama koje su zadesile Huawei. Kompanija još uvek mora da se dogovori sa vladom SAD, kako bi mogla da reši dva trenutno najveća problema - da povrati Android licencu i da nastavi partnerstvo sa ARM-om kako bi mogla da razvija svoje buduće čipsetove.

Izvor: GSMArena

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Oppo Reno Z predstavljen sa Helio P90 čipom, izrezom u ekranu

Renderi kućišta otkrivaju dizajn iPhone XR naslednika

10604
10605
10606
10607
10608
10609