Greška

Došlo je do greške.

Huawei više ne može zvanično da koristi microSD kartice u budućim telefonima

25.05.2019 10:57 | 0 Hardver
Huawei više ne može zvanično da koristi microSD kartice u budućim telefonima


Efekti Huawei zabrane od strane SAD nastavljaju da rastu, a sada je kineskoj kompaniji zabranjeno da bude član SD Association (grupacije koja odobrava standardizaciju specifikacija za SD i microSD kartice). Drugim rečima, Huaweiju više nije dozvoljeno da implementira zvaničnu podršku za SD i microSD kartice u svojim budućim telefonima ili laptopovima.

SD Association je potvrdio da je uklanjanje kompanije Huawei iz grupacije direktna posledica naređenja američke administracije, što je najnoviji udarac za kinesku kompaniju. SD i microSD kartice će nastaviti da rade na postojećem Huawei hardveru, ali ne i na budućim kompanijinim proizvodima.

 

Pogledajte još: Huawei Mate 20 serija koristi Nano Memory umesto microSD-a


SD Association nije prvi koji je prekinuo saradnju sa kompanijom Huawei, a to su ranije već učinili Google, ARM, Intel, Qualcomm i Broadcom. Wi-Fi Alliance je takođe privremeno ukinuo članstvo kompanije Huawei u ovoj organizaciji. Huawei je dobrovoljno napustio JEDEC (koji defijniše RAM specifikacije).

Kao i za neke druge zabrane, Huawei ima rešenje i za problem zabrane korišćenja SD/microSD kartica. Kompanija se već neko vreme priprema za ovakvu situaciju i ima sopstvene Nano Memory Cards (na fotografiji), koje su manje nego microSD kartice i koje su na novijim uređajima zamenile univerzalni standard.

Izvor: The Verge

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Lenovo je ostvario rekordne prihode za fiskalnu 2018/2019 godinu

Pojavili su se detalji iPhone 11 kamere i neke iOS 13 funkcije

10203
10205
10206
10207
10208
10209