Greška

Došlo je do greške.

Huawei u rezervi ima zamenu za Android ukoliko ona bude zatrebala

12.03.2019 13:50 | 0 Software/Web
Huawei u rezervi ima zamenu za Android ukoliko ona bude zatrebala


Najveći broj telefona na tržištu koristi Google Android operativni sistem. Čak i uređaji u Kini, gde gotovo uopšte ne postoje Google servisi, koriste Android mobilnu platformu. Sigurno je da bi većina proizvođača volela da koristi sopstveni operativni sistem, jer bi to značilo više kontrole nad onim šta OS može da radi i šta može da se ubaci u njega, ali za sada je poprilično teško izbeći ono što nudi Google ekosistem.

Ipak, izgleda da je kompanija Huawei i više nego pripremljena za neke potencijalne buduće scenarije. Richard Yu, CEO kompanije Huawei, je u intervjuu otkrio da je kompanija razvila i kreirala sopstveni operativni sistem, koji se može iskoristiti ukoliko nekada za tim bude potrebe i Android više ne bude dostupan kompaniji.

"Pripremili smo naš operativni sistem. Ukoliko se ikada dogodi da ne možemo da koristimo Android, bićemo pripremljeni. To je naš plan B. Ali naravno, više preferiramo da koristimo Google i Microsoft ekosisteme", istakao je Yu.

 

Pogledajte još: Huawei tuži SAD zbog neustavne zabrane Huawei opreme


Huawei nije prvi koji je razvio svoju platformu i koji bi implementirao sopstveni operativni sistem kao alternativu za Android. Samsung je u prošlosti pokušao da koristi Tizen, ali ovaj softver nikada nije zaživeo u punoj meri.

Postoji nekoliko scenarija gde bi Huawei nekada u budućnosti morao da pribegne rešenju u vidu sopstvene OS platforme. Kompanija se trenutno suočava sa problemima sa različitim vladama širom sveta, koje zabranjuju opremu i tehnologije kineskog giganta. Takođe, Huawei je u problemima jer gubi sve više sporazuma sa provajderima i maloprodajom. S druge strane, Google bi u nekom trenutku mogao odlučiti da Android zadrži samo za sebe, umesto da platformu zadrži u otvorenom kodu. Za sve ove situacije, Huawei ima spremno rešenje.

Izvor: Ubergizmo

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Xiaomi Mi 9 Explorer Edition 8GB/256GB stiže krajem marta

Vivo Apex 2019 na fotografijama uživo

10504
10505
10506
10507
10508
10509