Greška

Došlo je do greške.

Huawei tuži SAD zbog neustavne zabrane Huawei opreme

07.03.2019 17:20 | 2 Biznis IT
Huawei tuži SAD zbog neustavne zabrane Huawei opreme


Kompanija Huawei je odlučila da tuži vladu Sjedinjenih Američkih Država, a kineski gigant tvrdi da Huaweiju nije data šansa da na sudu brani stav američkih vlasti o tome da kineska kompanija predstavlja sigurnosnu pretnju. Kompanija tvrdi da SAD nepravedno kažnjava Huawei, bez pružanja prilike da se kompanija brani i svesno narušava njenu reputaciju.

Tokom konferencije za medije i izlaganja svog stava, Huawei je istakao da američke kompanije imaju slabu "higijenu sajbersigurnosti", s obzirom na to da su probijanja sigurnosti koja su se desila prethodnih godina (kao što je Equifax) nemaju veze sa kompanijom Huawei.


Huawei takođe ističe da američko blokiranje Huawei opreme i razvoja 5G mreža sprečava razvoj zdrave konkurencije i šteti ekonomiji. Kineska kompanija tvrdi da je njena 5G tehnologija superiorna u odnosu na konkurentsku, te da tehnologija koja dovodi do svetskog napretka ne bi trebalo da ima granice.

 

Pogledajte još: Zabrana Huawei opreme bi mogla naneti značajnu štetu razvoju 5G mreže u Evropi


"Politizacija 5G tehnologije će samo ddovesti do štete u industriji i poslovanju, a na kraju će potrošače u SAD sprečiti da iskoriste ekonomske i socijalne prednosti koje 5G pruža", istaknuto je na konferenciju za štampu kompanije Huawei.

Deo Huawei onferenciju za medije, na kojoj je najavljena tužba protiv SAD, moguće je pogledati u videu iznad.

Izvor: The Guardian

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije


milan982 Novi član postova: 37
Stvarno nisu normalni. Tek sada će da im lupe zabranu. Američkoj vladi da kažeš da krši svoj ustav i da su kukavice...hrabro, nema šta...oni na naoružanje godišnje potroše novca koliko čitav Huawei vredi.

Redmi 7 se pojavio u hands-on videu

Gmail smart compose alatka pristiže na više Android telefona

10604
10605
10606
10607
10608
10609