Greška

Došlo je do greške.

Huawei Search je sledeći korak kompanije u nezavisnosti od Google-a

02.03.2020 16:07 | 0 Software/Web
Huawei Search je sledeći korak kompanije u nezavisnosti od Google-a


Huawei je tokom prethodnog perioda praktično primoran da razvija sopstvene aplikacije i usluge kako bi zamenio Google servise. Svakako nije lako u periodu od nekoliko meseci realizovati ono na čemu Google radi već godinama, a nedostatak nekih funkcionalnosti je dokaz toga. Jedna stvar koja primetno nedostaje u novom Huawei Mobile Services jeste Google Search. Iako se na opciji već radi, mnogi postavljaju pitanja o Huaweijevoj zameni za Search.

Većina korisnika Androida verovatno će pretraživati internet sadržaj pomoću Google-a, čak i bez namenske aplikacije kao što je Google Search, s obzirom na njegovo prisustvo na mobilnoj platformi. Aplikacija, međutim, služi i za više od pukog pretraživanja jer koristi i funkcije kao što su Google Assistant, Lens i drugo. Naravno, vlasnici novijih telefona kompanije Huawei zvanično nemaju pristup ovim funkcijama i kompanija sada razvija način da bar nešto od od ovih opcija vrati.

Huawei je pozvao korisnike u UAE da testiraju kompanijinu novu aplikaciju za pretragu, koja je još u razvoju. Kompanija je obezbedila i APK za učitavanje aplikacije, koja izgleda funkcioniše na bilo kom novijem Huawei telefonu.

search2.jpg


S obzirom da Huawei i dalje nema ekvivalent ovih aplikacija, nije iznenađenje što Huawei Search nudi samo osnovne rezultate pretraživanja i srodne funkcije, poput vremenskih prilika, konverzije valuta i vesti. Može da se vrši i pretraga u okviru Huaweijevih aplikacija.

 

Pogledajte još: Huawei demonstrirao viziju svoje AppGallery platforme


Huawei nije otkrio konkretno šta pokreće kompanijin pretraživač. Moguće je da Huawei koristi sopstveni dizajn, a samim servisom upravlja kompanijina podružnica iz Irske.

Izvor: XDA Developers

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Redmi Note 9 telefoni stižu 12. marta

Panasonic najavljuje nove OLED i 4K LCD televizore za 2020. godinu

10504
10505
10506
10507
10508
10509