Greška

Došlo je do greške.

Huawei registrovao trejdmark za LiveFace, Meetime, LinkTime i Belink

08.07.2019 11:30 | 0 Software/Web
Huawei registrovao trejdmark za LiveFace, Meetime, LinkTime i Belink


Huawei napreduje u razvoju svog sopstvenog operativnog sistema, koji nosi naziv HongMeng OS i koji bi trebalo da zameni Android na telefonima, tabletima, laptopovima, IoT rešenjima, automatizovanim vozilima i nekim drugim uređajima. Kompanija je sada podnela zahtev za zaštitu naziva kod EUIPO, UKIPO agencija. Ove trejdmark registracije su u vezi sa chat, message i servisima za pozivanje u kategoriji telekomunikacija.


Kineska kompanija je trejdmarkovala sledeća imena: LiveFace, Meetime, LinkTime i Belink. Zabrinutost da Huawei u budućnosti neće moći da koristi Facebook i Google servise dovela je do toga da kompanija razmišlja o zamenama za Facebook, WhatsApp, Instagram i Google. Ovaj potez će omogućiti da se za HongMeng kreira kompletan ekosistem, gde Google i Facebook uopšte ne služe kao partneri. Ostaje samo pitanje kako će korisnici prihvatiti HongMeng OS bez Google i Facebook servisa.


Pogledajte još: Huawei CEO: HongmengOS je brži nego Android i MacOS, ima rasprostranjeniju primenu


Zvaničnik Huaweija je nedavno istakao da je HongMeng OS verovatno brži od Androida i MacOS-a, a raniji izveštaji su sugerisali da je za 60% brži od Android platforme. Huawei se takođe veoma brzo razvija u domenu implementiranja 5G tehnologija i trenutno je vodeća kompanija na ovom polju.

Izvor: Indiashopps

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Google za Chrome testira globalni video/pause taster

HTC U11+ počeo da dobija Android 9.0 Pie

10504
10505
10506
10507
10508
10509