Greška

Došlo je do greške.

Huawei razvija blockchain smartfon

23.03.2018 11:33 | 0 Mobile
Huawei razvija blockchain smartfon


Huawei je jedan od najbrže rastućih proizvođača mobilnih uređaja na svetu u proteklih nekoliko godina. Sada su se pojavile informacije da kompanija radi na novom smartfonu koji će privući zainteresovane za blokchain tehnologiju. Prema novom izveštaju, Huawei razvija pametni telefon koji će biti u mogućnosti da pokreće blockchain-bazirane aplikacije.

Bloomberg izveštava da je Huawei u pregovorima za licenciranje operativnog sistema, pod nazivom SIRIN OS kompanije Sirin Labs. Operativni sistem će se na telefonu prikazivati zajedno sa osnovnim Android OS-om, kako bi se pokretale blockchain aplikacije. Iako su predstavnici kompanija Huawei i Sirin potvrdili da su se sastali, nisu komentarisali ništa više u vezi sa potencijalnom saradnjom.

Ne predstavlja iznenađenje što se Huawei obratio Sirin Labsu u vezi sa ovim projektom. Ova kompanija je, kako se navodi, razvila blockchain-bazirani smartfon sa cenom od 1000 dolara u 2017. godini. Sirin Labs je od tada otkrio da je dobio prednarudžbe za više od 25.000 primeraka ovog telefona.

Decentralizovana glavna knjiga, koja se koristi za praćenje transakcija kriptovaluta, poznata pod nazivom blockchain, predstavlja ključnu tehnologiju sa različitim aplikacijama. Ukoliko Huawei stvarno radi na jednom ovakvom uređaju, on bi bio ne samo prvi veliki proizvođač smartfona koji bi zakoračio u blockchain vode, već bi takođe igrao značajnu ulogu u dovođenju tehnologije na masovno tržište.

Izvor: Ubergizmo

Komentari

0 Dodaj komentar

Apple uskoro započinje probnu proizvodnju novih iPhone-a

Mozilla povlači svoje reklame sa Facebooka, uskoro će to učiniti i drugi

10104
10105
10106
10107
10108
10109