Greška

Došlo je do greške.

Huawei predstavio Petal Maps, Docs i poboljšao Petal Search funkcionalnost

23.10.2020 11:49 | 0 Software/Web
Huawei predstavio Petal Maps, Docs i poboljšao Petal Search funkcionalnost


Huawei tokom svoje prezentacije Mate linije telefona nije zaboravio na segment softvera u okviru svog Petal ekosistema. Petal ekosistem služi kao kompanijina alternativa za Google paket mobilnih servisa. U okviru njega nalaze se Petal Search, kao i Huawei Docs za pregled i obradu dokumenata, tabela i prezentacija.

Sada će biti dodat i Petal Maps, koji u beta verziji stiže uskoro u Huawei App Gallery. Biće podržan u preko 140 zemalja i na različitim jezicima. Petal Maps podržava "turn by turn" navigaciju u 2D i 3D, kao i transport prevozom ili peške. Tu su i kontrole za zumiranje, kontrole gestikulacijom, pretraga lokacija, poslovanja i drugih elemenata direktno iz aplikacije, kao i njihovo čuvanje u favoritima. Huawei tvrdi da sva pretraga i podaci o navigaciji imaju end-to-end enkripciju.

petal2_1.jpg


Petal Search je do sada već imao mogućnos tekstualnog unosa ili unosa sadržaja glasom, a sada je tu i vizuelna opcija unosa. Ovo je Huaweijev odgovor na Google Lens - korisnik usmerava kameru na ono što mu je privuklo pažnju, a Petal Search će prezentovati sugestije na osnovu onoga što korisnik vidi. Prema navodima Huaweija, vizuelna pretraga trenutno radi za ljude, životinje, predele i hranu, a uskoro će moći da detektuje i biljke.

petal3.jpg


Huawei Docs je kompanijin poslovni paket, koji omogućava obradu teksta i tabela, ima pregledač PDF fajlova i mogućnost obrade prezentacija. Podržava preko 50 formata, uključujući DOC, PPT i PDF. Tu je i cloud sinhronizacija u realnom vremenu i podrška za više korisnika. Huawei Docs će biti dostupan u više od 100 zemalja preko App Gallery.

Izvor: Huawei

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Nove fotografije potvrđuju izgled kamera modula na Samsung Galaxy S21 telefonu

AMD EPYC procesori sledeće generacije pokreću najmoćniji evropski i australijski superkompjuter

10504
10505
10506
10507
10508
10509