Greška

Došlo je do greške.

Huawei predstavio Nova 2 i Nova 2 Plus telefone

27.05.2017 08:30 | 11 Mobile
Huawei predstavio Nova 2 i Nova 2 Plus telefone

Huawei linija telefona iz gornjeg srednjeg segmenta stigla je do druge generacije, a njeni najnoviji članovi su Nova 2 i Nova 2 Plus modeli. Dizajnom, novi modeli više podsećaju na flegšip P-seriju.

Na poleđini telefona nalazi se dual-camera sistem, koji se sastoji od 12MP senzora (f/1.8) i 8MP senzora koji pomaže pri optičkom zumiranju i portret modu. S prednje strane je smeštena prilično dobra 20MP kamera.

Nova 2 i Nova 2 Plus modeli imaju jednodelno metalno kućište i razlikuju se samo po veličini ekrana - Nova 2 ima 5-inčni ekran, dok Plus model ima 5.5-inčni displej. Oba ekrana su LPTS LCD, sa 1080p rezolucijom, prekrivena 2.5D zakrivljenim staklom.

huawei2_50.jpg

Metalno kućište je debljine svega 6,9 milimetara za oba telefona, a i pored tankog profila kapaciteti baterija su pristojni i iznose 2950mAh za Nova 2 i 3340mAh za Nova 2 Plus model. Treba napomenuti da je Snapdragon 625 čipset, koji su koristili modeli prve generacije, zamenjen novim Kirin 659 čipsetom.

Huawei Nova 2 i Nova 2 Plus imaju dosta memorije za cenu po kojoj se prodaju - 4GB RAM i 64GB internog prostora, odnosno 4GB RAM i 128GB interne memorije. Nova 2 će koštati oko 325 evra, dok će se Nova 2 Plus prodavati za oko 375 evra. Telefoni će se na tržištu naći od 16. juna.

Izvor: GSMArena

DukeLander Moderators postova: 7833
Citiram korisnika: Shady SquirrelImam Honor 5X (SD616), jedva dočekao da ga prebacim na Lineage zbog EMUI-a 4; Koristio ga dva meseca sa Nova Launcherom, ne vredi, drugi launcher ne pomaže kada ti je pola podešavanja isključeno/sakriveno/premešteno ili kada OS samovoljno čisti RAM na svaka dva minuta i ubija i aktivne procese (npr. meni se zalepio da ubija Black Player i Viper4Android ); drugi launcher takođe ne pomaže i kada moraš da modifikuješ pola sistemske konfiguracije da bi imao upotrebljiv lock screen na kome nisu samo datum i vreme ili specifične notifikacije ili čak što je još veća glupost, ograničenje koji plejer možeš da koristiš... da ne nabrajam, generalno pojava EMUI-a i svi ostali tripovi vezani za performanse koji zbog previše modifikacija frameworka nastaju i dovode do nepotrebog bagovanja su mi no-no kod ovih uređaja. O politici nadogradnji neću ni da pričam, po 3-4 meseca za security patcheve samo? I to ajd da dobiješ patch od tog meseca, nego sam u novembru dobio patch za septembar...Zato "Što Kirini", jer nema koda za njih, platforma je izuzetno zatovrena i pored obećanja, tako da kad Huawei odluči da digne ruke od izuzetno sposobnog uređaja, možeš samo da se slikaš. Kirin jeste izuzetno sposoban procesor, razmišljao sam o kupovini Honora 8, čak i Huawei P9, ali kao nekom ko preferira čist AOSP ili nešto blizu AOSP-a, EMUI i zatvorenost platforme predstavljaju ogroman problem, a jednom sam se već opekao i dao ogromne pare za uređaj koji je posle manje od godine izgubio podršku i dobio nula nadogradnji.
Ne znam sta si ocekivao od uredjaja koji je kostao do 200e... za te pare je extra ako ti UI ne smeta...
Shady Squirrel Novi član postova: 18
Citiram korisnika: burnhamm Ne znam kakve veze imaju Kirin procesori i EMUI. Ako ti se ne sviđa Ui uzmeš neki luncher i završiš posao... Kirin sa time nema nikakve veze.
Imam Honor 5X (SD616), jedva dočekao da ga prebacim na Lineage zbog EMUI-a 4; Koristio ga dva meseca sa Nova Launcherom, ne vredi, drugi launcher ne pomaže kada ti je pola podešavanja isključeno/sakriveno/premešteno ili kada OS samovoljno čisti RAM na svaka dva minuta i ubija i aktivne procese (npr. meni se zalepio da ubija Black Player i Viper4Android ); drugi launcher takođe ne pomaže i kada moraš da modifikuješ pola sistemske konfiguracije da bi imao upotrebljiv lock screen na kome nisu samo datum i vreme ili specifične notifikacije ili čak što je još veća glupost, ograničenje koji plejer možeš da koristiš... da ne nabrajam, generalno pojava EMUI-a i svi ostali tripovi vezani za performanse koji zbog previše modifikacija frameworka nastaju i dovode do nepotrebog bagovanja su mi no-no kod ovih uređaja. O politici nadogradnji neću ni da pričam, po 3-4 meseca za security patcheve samo? I to ajd da dobiješ patch od tog meseca, nego sam u novembru dobio patch za septembar...Zato "Što Kirini", jer nema koda za njih, platforma je izuzetno zatovrena i pored obećanja, tako da kad Huawei odluči da digne ruke od izuzetno sposobnog uređaja, možeš samo da se slikaš. Kirin jeste izuzetno sposoban procesor, razmišljao sam o kupovini Honora 8, čak i Huawei P9, ali kao nekom ko preferira čist AOSP ili nešto blizu AOSP-a, EMUI i zatvorenost platforme predstavljaju ogroman problem, a jednom sam se već opekao i dao ogromne pare za uređaj koji je posle manje od godine izgubio podršku i dobio nula nadogradnji.
tweetee Novi član postova: 8
Ovaj zeleni izgleda ekstra.
burnhamm Novi član postova: 43
Ne znam kakve veze imaju Kirin procesori i EMUI. Ako ti se ne sviđa Ui uzmeš neki luncher i završiš posao... Kirin sa time nema nikakve veze.
steff Neregistrovan korisnik
Sto cemu Kirini? Rade perfektno i malo trose bateriju.

Asus, ASRock i Gigabyte donose nove X299 matične ploče na Computex

Uključite se u borbu uz pomoć MSI GP62M World of Tanks Edition laptopa

10104
10105
10106
10107
10108
10109