Greška

Došlo je do greške.

Huawei potvrdio da prodaje Honor!

17.11.2020 09:08 | 0 Biznis IT
Huawei potvrdio da prodaje Honor!

 

Huawei je najavio planove za prodaju Honor-a, svog poslovanja sa pametnim telefonima usredsređenog na proizvode srednje klase za mlađe potrošače. Huawei kaže da je odluku „Honor industrijski lanac doneo da bi obezbedio sopstveni opstanak“, prateći „ogroman pritisak“ i „trajnu nedostupnost tehničkih elemenata potrebnih za naše poslovanje sa mobilnim telefonima“.

Honor proizvodi se često oslanjaju na sopstvenu tehnologiju kompanije Huawei, pa su kompaniju podjednako pogodile američke sankcije koje sprečavaju Huawei da posluje sa američkim kompanijama. Na primer, linija telefona V30 koristi isti Kirin 990 procesor koji pokreće Huaweijeve P40 flagship uređaje. Pod novim vlasništvom, Honor bi trebao imati više fleksibilnosti za razvoj svojih proizvoda, potencijalno i mogućnosti da se nosi sa sličnim brendovima.

 

Pogledajte još: Huawei traži od Velike Britanije da ukine zabranu nakon promene američke administracije

 

Huawei kaže da „neće imati nikakve akcije niti biti uključen u bilo kakve poslovne aktivnosti ili aktivnosti donošenja odluka u novoj kompaniji Honor“. Ta kompanija će biti u vlasništvu novoformirane kompanije Shenzhen Zhikin New Information Technology Co., konzorcijuma partnera i preduzeća podržanih od vlade.

Uslovi ugovora nisu obelodanjeni. Reuters je ranije ovog meseca izvestio da bi predložena prodaja Honora mogla dostići 100 milijardi juana (15,2 milijardi dolara).

Izvor: TheVerge

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije


 

Komentari

0 Dodaj komentar

Resident Evil Village stiže u aprilu, Capcom ne da pare hakerima

Samsung Galaxy M42 ima bateriju od 6.000 mAh, potvrđeno iz više izvora

10604
10605
10606
10607
10608
10609