Huawei potvrdio da je odustao od Google Pixel telefona zbog problema sa brendiranjem

Još dok su Google Pixel telefoni postojali samo u glasinama, poručeno je da će se Google udružiti sa HTC-om u procesu izrade telefona

Još dok su Google Pixel telefoni postojali samo u glasinama, poručeno je da će se Google udružiti sa HTC-om u procesu izrade telefona. Ipak, telefoni su na kraju završili samo sa Made by Google brendiranjem.
Izveštaj međutim takođe sugeriše da su problemi sa brendiranjem držali Huawei podalje od Google Pixel telefona. Novi izveštaj navodi izjavu Huawei-evog potpredsednika potrošačkog poslovanja Kolina Žilea, koji potvrđuje da je Huawei odustao od Pixel telefona zbog problema sa brendiranjem. Pregovori dve kompanije su zapali u ćorsokak. Huawei nije želeo sebe da stavi u poziciju da samo proizvodi telefone za nekog drugog i ništa više, a Google nije želeo brendiranje bilo kod proizvođača na Google Pixel telefonima. Do kompromisa nije moglo da se stigne pa su se razišli.
Google i Huawei su započeli partnerstvo u oblasti smartfona sa Nexus 6P modelom, pa su svi verovali da će se ono nastaviti još nekoliko godina. Međutim, saradnja kompanija se završila naglo sa ovim telefonom jer su Huawei i Google odlučili da ipak ne sarađuju u vezi sa Pixel telefonima.
Huawei P9 prodat u više od devet miliona primeraka
Izvor: Ubergizmo
Sve informacije vezane za Huawei, možete pogledati na Huawei stranici na Benchmark sajtu
 

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi