Greška

Došlo je do greške.

Huawei planira sopstvenog glasovnog asistenta za telefone

16.02.2017 12:43 | 1 Mobile
Huawei planira sopstvenog glasovnog asistenta za telefone

U svetu glasovnih asistenata Apple ima Siri, Google ima Google Assistant a Microsoft ima Cortanu. Postoje takođe i neki glasovni asistenti koji nisu integrisani u telefone kao što je SoundHound Hound i Amazon Alexa. Može se čuti i da Samsung sprema sopstvenog glasovnog asistenta koji nosi naziv Bixby. Kada sve to znamo, vesti da Huawei sprema svoju platformu glasovnog asistenta ne dolaze kao iznenađenje.

Bloomberg je objavio takav izveštaj i poručio da je detalje dobio od čoveka upoznatog sa detaljima u kompaniji Huawei. Prema tom izveštaju, Huawei ima tim sa više od 100 inženjera kod kojih je ova tehnologija trenutno u ranoj fazi razvoja. Sve ovo je posebno interesantno jer se u nekim prethodnim izveštajima moglo pročitati da će Huawei u svoje telefone ubaciti Amazonov Alexa sistem.

Ukoliko je najnoviji izveštaj tačan, onda bi možda Alexa mogao da bude samo privremena mera. Može se pročitati i da će Huawei-ev glasovni aistent biti više za kinesko tržište, ali ostaje da vidimo kako će se stvari razvijati.

Potvrđeno: Huawei Watch 2 stiže na MWC 2017

Izvor: Bloomberg

Sve informacije vezane za Huawei, možete pogledati na Huawei stranici na Benchmark sajtu

 

Nista Član postova: 588
Treci na svetu po prodaju, dzak nagrada ponesu kuci sa sajmova. Poludeli od pare, pa izmisljaju da prave sta hoce.

Objavljen drugi Resident Evil 7 DLC

Zvanični renderi i specifikacije Moto G5 i G5 Plus telefona

10104
10105
10106
10107
10108
10109