Greška

Došlo je do greške.

Huawei patentirao telefon bez okvira sa strane ekrana

19.06.2018 13:57 | 4 Mobile
Huawei patentirao telefon bez okvira sa strane ekrana


Prošle nedelje su se pojavili izveštaji o dolazećem Huawei telefonu sa 6.9-inčnim OLED ekranom. Uređaj bi implementirao ravan displej, a ne edge-to-edge kakav se može videti na aktuelnoj Mate 10 seriji. Da li će ovo biti samo novi gigantski telefon ili je Huawei našao način da značajno smanji okvire oko ekrana? Novi patent bi nam mogao razjasniti neke detalje.


Kompaniji Huawei je odobren patent pod nazivom "Mobile Communications Device". Patent opisuje smartfon sa pravougaonim kućištem i ekran bez okvira sa strane.

 

huawei2_105.jpg


Proizvodnja telefona sa veoma tankim okvirima nije moguća ukoliko se koristi postojeća tehnologija. Zbog ovoga su inženjeri kompanije Huawei pronašli alternativu. Okvir koji nije uobičajen se koristi za levu i desnu stranu uređaja, ali su metalne trake zalepljene za kućište uz pomoć dvostrane lepljive trake ili dispenzivnog lepka. Ovo je urađeno na izuzetno profesionalan način i omogućava uređaju da i dalje bude vodootporan, otporan na prašinu.

Pročitajte još: Huawei će svoju GPU Turbo tehnologiju doneti i na starije telefone

Ekran osetljiv na dodir ima ugrađenu strukturu na vrhu i na dnu. Kao rezultat, ekran je pričvršćen unutar kućišta i stoga na stranicama nema nepotrebnog pritiska. Prilično uski okviri ostaju na vrhu i u dnu uređaja.

Da li bi ovo mogao biti 6.9-inčni Huawei telefon, o kome su nedavno procurele informacije, ostaje da se vidi. Više detalja o pomenutom patentu je dostupno ovde i ovde.

Izvor: LetsGoDigital

Bojan Neregistrovan korisnik
Krajnji cilj je displej bez hardvera a posle toga... ko zna šta.
Telefon iz The Expanse https://i.imgur.com/6S2jZXn.jpg
ivanbass1 Član postova: 7161
Cigla.
Bane Neregistrovan korisnik
Ovo bi moglo biti interesantno, samo ako zaživi.

Google investirao 550 miliona dolara u kineski maloprodajni lanac JD.com

Android MysteryBot malware ugrožava bankarske aplikacije

10104
10105
10106
10107
10108
10109