Greška

Došlo je do greške.

Huawei patentirao senzor otiska prsta preko čitavog displeja

12.08.2020 17:46 | 0 Mobile
Huawei patentirao senzor otiska prsta preko čitavog displeja


Tehnologija senzora otiska je tokom godina evoluirala do tačke da trenutno više nije potrebno da bude instalirana sa spolašnje strane uređaja. Počinje da se pojavljuje sve više telefona koji tehnologiju implementiraju ispod displeja, doduše samo na delu ekrana. To znači da je i dalje potrebno da korisnici postave prst na senzor kako bi se otisak očitao.

Međutim, Huawei ima ideju za displeje koji više ne zahtevaju da deo ekrana bude rezervisan za čitač otiska prsta. Kompanija je podnela zahtev za patent za senzor otiska prsta koji radi na čitavom displeju. To znači da korisnik može da pritisne bilo koji deo ekrana kako bi obavio verifikaciju.

 

Pogledajte još: Prvi renderi Huawei Watch Fit pametnog sata


Na ovaj način, korisnik može i da "sakrije" gde se nalazi senzor otiska, što će otežati neautorizovanim korisnicima otključavanje uređaja koji nisu njihovi. Pored ovoga, senzor se može smestiti i preko ikonica aplikacija, pa se mogu zaštititi različite aplikacije, koje će moći da se otvore samo ukoliko su verifikovane od strane korisnika.

Kako se radi o patentu, nema garancija da će Huaweijevo rešenje biti implementirano u komercijalni proizvod, ali svakako deluje kao dobra ideja.

Izvor: Ubergizmo

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Gigabyte najavio 34-inčni, ultraširoki gejming monitor

Kako redovno ažuriranje softvera utiče na vaš pametni telefon?

10104
10105
10106
10107
10108
10109