Greška

Došlo je do greške.

Huawei patent otkriva novo rešenje za notch

09.05.2019 19:30 | 2 Mobile
Huawei patent otkriva novo rešenje za notch


Kako bi korisnicima obezbedili telefone sa minimalnim okvirima oko ekrana, proizvođači telefona implementiraju različite stilove i dizajne izreza u ekranu (notch). Iako izrezi omogućavaju veći screen-to-body odnos, kod fanova i korisnika nisu preterano popularni.

Bez sumnje, era premijum telefona sa 16:9 odnosom stranica je završena i proizvođači eksperimentišu sa pop-up dizajnom kamera kao alternativom za notch. Ovakav mehanički slajder dizajn pokreće pitanje izdržljivosti, što dodatno baca sumnju na dugovečnost ovakvog rešenja. Huawei sada u pripremi ima alternativu za izrez, koja ne uključuje korišćenje slajdera ili pop-up mehanizma.

h1_1.jpg


Telefon, koji zamišlja ovaj patent, ima displej bez izreza, sa malim donjim okvirom i tankim okvirima sa strane. Huawei ovde uključuje mogućnost implementiranja podešenog gornjeg okvira. Gornja ivica je zaobljena, dok spoljašnje zakrivljenje kreira dovoljno prostora kako bi se smestila selfi kamera i audio oprema.

Pomenuti Huawei dizajn bi mogao biti implementiran u telefonima iz srednjeg ili donjeg segmenta, ukoliko bude komercijalizovan.

Izvor: LetsGoDigital

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Komentari

0 Dodaj komentar

Intel u junu počinje da isporučuje Ice Lake, 7nm stiže 2021. godine

Samsung razmatra drugačije opcije fleksibilnih displeja

10104
10105
10106
10107
10108
10109