Greška

Došlo je do greške.

Huawei P50 će koristiti Kirin 9000 čipove, Samsung i LG OLED ekrane

24.11.2020 09:13 | 0 Mobile
Huawei P50 će koristiti Kirin 9000 čipove, Samsung i LG OLED ekrane

 

Nakon objave Mate 40 uređaja, Huawei polako preusmerava pažnju na P seriju. Uprkos tome što američke sankcije ometaju njenu liniju snabdevanja, kompanija je na putu da lansira P50 telefone u prvoj polovini 2021. To znači da se P serija može pridržavati uobičajenog vremenskog okvira za lansiranje mart/april (ili se u svakom slučaju držati blizu njega).

Elec izveštava da su Samsung Display i LG Display spremni da isporuče OLED ploče za nove modele, pozivajući se na dobro obaveštene izvore. Samsung Display je u oktobru stekao licencu za trgovinu sa Huaweijem, a čini se da je to učinio i LG.

Huawei P50 telefoni koristiće nove Kirin 9000 čipsete iz internog odeljenja HiSilicon. To je već očekivano od ranije, a novi Kirin čipovi debituju sa serijom Mate i koriste se u sledećoj P seriji nekoliko meseci kasnije. Ali 2020. bila je sve samo ne „uobičajena“.

Kirin.jpg


Huawei je uskladištio nekoliko miliona Kirin 9000 čipova za upotrebu u svojim telefonima pre nego što su im sankcije prekinule saradnju sa TSMC. Može se reći da se deo te isporuke oslobodio, pogotovo jer novi Honor premium uređaji neće koristiti Kirin, ili se Huawei nada da će TSMC uskoro moći da obezbedi licencu i nastavi isporuku čipova kompaniji Huawei.

I Qualcomm i MediaTek su se takođe prijavili za licencu, tako da kompaniji nije pretila opasnost da nema čipsete za napajanje svojih telefona. Naravno, više bi voleli da koriste svoj Kirin čipset u ovoj situaciji, pa ovo izgleda i kao pobeda za Huawei.

Prošle godine kompanija je skoro sustigla Samsung, jer su Huaweijeve premium linije (P + Mate) isporučile 44 miliona primeraka, te 2019. godine, vrlo blizu Samsungovih vodećih linija (S + Note), koje su došle do 45 miliona. Nevolje kompanije ove godine će omogućiti Samsungu da poboljša svoje rezultate na tržištu, ali trka će se možda ponovo pokrenuti 2021. godine ako Huawei zaista uspostavi svoju liniju snabdevanja, kao što sugeriše ovaj izveštaj.

Izvor: GSMArena

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Komentari

0 Dodaj komentar

Priča se da će Poco M3 biti lansiran u Evropi za oko 150 evra, imaće kameru od 48 MP

Zoom stigao Spotify i SwiftKey po broju instalacija, beleži vrtoglav rast

10104
10105
10106
10107
10108
10109