Greška

Došlo je do greške.

Huawei otvorio AI laboratoriju u Singapuru

23.11.2019 12:16 | 0 Biznis IT
Huawei otvorio AI laboratoriju u Singapuru

 

Huawei Technologies je otvorio laboratoriju u Singapuru koja će služiti razvoju projekata vezanih za veštačku inteligenciju. Locirana u lokalnoj Huawei kancelariji u Changi Business Park-u, laboratorija poseduje 5G mrežu, kao i vezu sa Huawei cloud i ModelArts AI platformom.

Huawei kaže da će laboratorija pružiti proof-of-concept rešenja, isprobavanje i offline AI resurse koji će pomoći istraživanju i razvoju veštačke inteligencije. Kroz novu laboratoriju, kineska kompanija se nada i unapređenju lokalnog AI ekosistema, kao dela nedavno predstavljene nacionalne AI strategije u Singapuru.

Huawei je dodao da će laboratorija koristiti i istraživanja iz studija slučaja načinjenih od strane svojih klijent kompanija DIGI i Ulearning, a da je potpisan i memorandum o razumevanju sa lokalnim organizacijama kao što su MI Robotic, Navinfo Datatech, OTSAW i Neolix Technologies, kao i Shanghai Zhenhua Heavy Industries Company i Shanghai Enfon Robotics Co. Lokalne kompanije Hiverlab i Hellohold, koje se bave Augmented reality i Virtual reality razvojem, su takođe deo ovog memoranduma.

 

Pogledajte još: Huawei sada ima i PCIe SSD disk od čak 32TB!

Ova partnerstva će doneti projekte vezane za pomorske uređaje, autonomna vozila, robotiku i pametnu proizvodnju.

Predstavnik Huawei Cloud-a Neo Teck Guan izjavio je da kompanija veruje da će veštačka inteligencija i rešenja vezana za nju biti dostupna svima, a da će sinergija AI, cloud i 5G, rešenja postaviti temelje za tehnološki ekosistem i digitalnu ekonomiju budućnosti.

Izvor: ITHome

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Komentari

0 Dodaj komentar

Startovao GeForce GTX 1650 Super - novi ljubimac “mainstream” gejmerske publike

AMD predstavlja mobilne Radeon Navi verzije – RX 5300M i RX 5500M

10604
10605
10606
10607
10608
10609