Greška

Došlo je do greške.

Huawei odbacuje navode o prodaji premijum Mate i P brendova telefona

25.01.2021 15:50 | 0 Biznis IT
Huawei odbacuje navode o prodaji premijum Mate i P brendova telefona


Aktuelne američke trgovinske restrikcije blokiraju sve održive puteve konkurentnosti Huaweija na međunarodnom tržištu pametnih telefona. To je razlog zašto je kompanija u novembru prodala svoj podbrend Honor i zašto se sada pojavljuju glasine da bi kompanija mogla izaći sa tržišta premijum telefona.

Prema navodima Reutersa, koji je prvi izvestio i o prodaji Honora, dve osobe sa znanjem i informacijama o aktuelnoj situaciji otkrile su da je Huawei u pregovorima u vezi sa prodajom svojih premijum smartfon brendova - Huawei P i Huawei Mate.

Prema navodima, pregovori su još uvek u ranom stadijumu, ali su aktuelni već mesecima i vode se između Huaweija i konzorcijuma investitora i distributera podržanih od strane vlasti iz Šangaja.

 

Pogledajte još: Sertifikovan Huawei punjač od 135W, mogao bi stići uz P 50 liniju telefona


Izvori sugerišu da se Huawei i dalje nada da će nastaviti da proizvodi premijum Kirin čipove za uređaje, ali aktuelne američke sankcije značajno limitiraju kompanijine opcije.

Dve strane su kontaktirane kako bi prokomentarisale najnovije informacije. Šangajske vlasti su istakle da nisu upoznate sa ovom tematikom.

Huawei je izjavio sledeće: "Huawei je saznao da kruže neosnovane glasine u vezi sa mogućom prodajom naših vodećih brendova pametnih telefona. Ove glasine uopšte nisu utemeljene. Huawei nema takve planove".

Izvor: PhoneArena

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Intel Alder Lake-S se očekuje u septembru

Pojavile su se evropske cene za Samsung Galaxy A52 i A72

10604
10605
10606
10607
10608
10609