Greška

Došlo je do greške.

Huawei Next-Image Awards 2020: Inspirišite svet fotografijama nastalim Huawei telefonom

03.07.2020 09:46 | 0 Biznis IT
Huawei Next-Image Awards 2020: Inspirišite svet fotografijama nastalim Huawei telefonom


Saopštenje za javnost

Fotografija ima neverovatnu snagu izražavanja i upravo zbog toga je važno otkriti tajne i trikove kako je napraviti što kvalitetnije. Iako možda zvuči kao izazov, lakše je nego što mislite! Predstavljamo vam nekoliko korisnih saveta za pravljenje fotografija, a ukoliko ste korisnik Huawei telefona, ne zaboravite da se oprobate u Huawei Next-Image Awards 2020 - najvećem svetskom takmičenju fotografije.

Bez obzira na to koji model Huawei telefona posedujete, možete učestvovati u ovom takmičenju. Važno je samo da prepustite mašti na volju i pokažete celom svetu kako doživljavate pet kategorija za koje se možete prijaviti:

- Blizu daleko (Near Far)
- Lica (Faces)
- Laku noć (Good Night)
- Zdravo, živote! (Hello, life!)
- Pripovedač (Storyteller)

Takmičarske radove u ovim kategorijama, na lokalnom delu takmičenja ocenjivaće stručni žiri koji čine: poznati fotografi Dušan Petrović i Marko Đurić; glavni i odgovorni urednik magazina Harper’s Bazaar – Petar Janošević i Direktor Huawei CBG Adriatic region – Liao Jia, a nagrade koje možete osvojiti su:

1. Huawei P40 Pro
2. Huawei P40
3. Huawei P40 Lite
4. Huawei Watch GT
5. Huawei FreeBuds 3

Prijavu za lokalni deo takmičenja možete izvršiti na linku:
https://consumer.huawei.com/rs/community/gallery/?forumId=20275.

Nakon lokalnog, sledi globalni deo takmičenja, na koje će se plasirati upravo pet pobednika koje će proglasiti lokalni žiri. Nagrade koje vas tamo čekaju možete saznati u nastavku teksta! A sada, predstavljamo vam nekoliko ključnih saveta za pravljenje fotografija.

Otkrijte sklad kompozicije
Razlozi zbog kojih nam se dopada neka fotografija zavise od mnogih faktora. Jedan od najvažnijih je dobra kompozicija. Opremljeni pomoćnom mrežom u podešavanjima fotoaparata, pametni telefoni Huawei P40 serije omogućavaju vam da odaberete kako da „komponujete“ svoje fotografije. Među dostupnim opcijama su: metoda kompozicije Pravilo trećine – deljenje kadra na 9 jednakih delova i fokusiranje na 4 ključne tačke preseka linija na 1/3 i 2/3 slike vertikalno i horizontalno i Fibonačijeva spirala - posebno korisna za gađanje polukružnih svodova, vijugavih hodnika ili tunela. Na kraju krajeva, dobro kadriranje je ključno!

Osvetljenje kao sredstvo izražavanja
Fotografisani objekti izgledaju različito u različitim svetlosnim uslovima - njihove karakteristike se drugačije ističu prilikom fotografisanja danju i noću ili pod prirodnom i veštačkom svetlošću. Svetlost čini da fotografija bude oštra ili delikatna, sjajna i bistra ili zamagljena i omekšana. Pronalaženje dobrog osvetljenja i vešto korišćenje funkcija fotoaparata je izuzetno važno za pravljenje izvanrednih fotografija.

Senzor na vodećim modelima Huawei P40 serije od 1/1,28 inča je najveći senzor na svim trenutno dostupnim pametnim telefonima i koristi pametnu tehnologiju koja se naziva pixel-binning, pomoću koje kombinuje četiri piksela u jedan, stvarajući veći „superpiksel“. Veći pikseli sposobni su da uhvate više svetlosti i nude veću definiciju. Štaviše, senzor je takođe opremljen RYYB filterom koji prenosi još više svetlosti (do 40%) na senzor, pruža tačnije boje i veći dinamički opseg. Huawei P40 Pro je takođe opremljen optičkom stabilizacijom slike (OIS) i stabilizacijom veštačke inteligencije (AIS).

Obratite pažnju na detalje
Prava lepota ogleda se u sitnim detaljima. Poenta je da ih vidite i zabeležite na zanimljiv način. Da biste primetili izabeležili i najsitnije detalje oko sebe, isprobajte 5x optičku telefoto kameru Huawei P40 Pro telefona. Opseg optičkog zuma na Huawei P40 Pro je unapređen na 5x, što se može koristiti u bilo koju svrhu, ali posebno korisno za makro objekte i portrete.

Pokažite svoj talenat celom svetu!
Ako ste već razmišljali o kompoziciji, osvetljenju i primetili nešto izuzetno što vredi fotografisati, sada pravi trenutak da uzmete svoj Huawei telefon u ruke i postanete deo Huawei Next-Image 2020 takmmičenja!

Rok za prijavu na globalni deo takmičenja je 31. jul, do 18h po srednjeevropskom vremenu. Podsećamo vas da se takmičenje sastoji od dve faze - lokalne i globalne, a kad se prijavite, vaše fotografije mogu vam pružiti svetski publicitet!

Svaki učesnik može osvojiti sledeće nagrade na globalnom takmičenju:

1. Glavna nagrada: Fotograf godine (3 pobednika)

 • $10,000 NEXT-IMAGE Creation Fund (iznos pre obračunavanja taksi)
 • HUAWEI P40 Pro (8GB+256GB)
 • Elektronski sertifikat

2. Pobednici u kategorijama (15 pobednika)

 • $1,000 NEXT-IMAGE Creation Fund (iznos pre obračunavanja taksi)
 • HUAWEI P40 Pro (8GB+256GB)
 • Elektronski sertifikat

3. Runners-up (50 pobednika)

 • HUAWEI P40 Pro (8GB+256GB)
 • Elektronski sertifikat
 • Pohvalnica (5 pobednika)
 • HUAWEI P40 Pro (8GB+256GB)
 • Elektronski sertifikat

Izvor: Huawei

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Poco M2 Pro će imati podršku za brzo punjenje od 33W

Pojavili su se detalji o varijantama i cenama Galaxy Watch 3 pametnog sata

10604
10605
10606
10607
10608
10609