Greška

Došlo je do greške.

Huawei ne odustaje od cilja da prestigne Samsung i Apple

31.03.2018 15:09 | 0 Biznis IT
Huawei ne odustaje od cilja da prestigne Samsung i Apple


Richard Yu, CEO kompanije Huawei, je rekao da je cilj kompanije da preskoči Apple i Samsung i da postane najveći proizvođač smartfona na svetu. Kako bi ostvarila ovaj cilj, kompanija se nadala da će sklopiti partnerstvo sa dva najveća američka operatera. Verizon i AT&T su bili spremni da dodaju Huawei Mate 10 Pro u svoju ponudu ranije ove godine, ali su ti poslovi propali nakon što je vlada SAD počela da potencira veze kompanije Huawei sa kineskom vladom. Prošlog meseca su američki zakonodavci upozorili Amerikance da ne kupuju i ne koriste Huawei proizvode. Ovakav stav Vlade SAD se bazira na izveštaju iz 2012. koji je tvrdio da Huawei i ZTE koriste svoje telefone i mrežnu opremu kako bi špijunirali američke korporacije i potrošače.

Ne samo da su Verizon i AT&T odlučili da ne nude Mate 10 Pro, već je i Best Buy je nedavno najavio da ne planira da naručuje Huawei brendirane proizvode (nakon što ostane bez zaliha Huawei Mate 10 pro modela).

Nazivajući navode američkih vlasti o pijiniranju "neosnovanim spekulacijama", Yu je istakao da Huawei ne odustaje od tržišta SAD. "Jasno nam je da nismo poznat brend u SAD-u, i ovo je tržište na kojem moramo da gradimo svoj brend", rekao je Yu. "Naš prvi korak je da osvojimo poverenje potrošača". Međutim, za kompaniju Huawei će najveći problem biti taktika i putanja koji bi trebalo iskoristiti kako bi se ostvarili zacrtani ciljevi.

Yu veruje da, čak i ako Huawei ostane isključen sa tržišta SAD, i dalje postoji realan osnov da se prestignu Samsung i Apple. Huawei je sada objavio da je tokom 2017. godine isporučio 153 miliona telefona (uključujući i Honor brend), dok su prihodi od telefona porasli za 32%. Samsung je prošle godine isporučio 317,1 milion telefona, dok je Apple isporučio 215,8 miliona telefona, prema statistici IDC-a.

Izvor: PhoneArena

Komentari

0 Dodaj komentar

Windows 10 ima skoro 700 miliona korisnika

Jurassic World: Evolution PC zahtevi i datum objave

10604
10605
10606
10607
10608
10609