Greška

Došlo je do greške.

Huawei navodno usporava proizvodnju Mate 40 linije kako bi preispitao snabdevanje čipovima

18.06.2020 19:11 | 0 Mobile
Huawei navodno usporava proizvodnju Mate 40 linije kako bi preispitao snabdevanje čipovima


Insajderski izvori izveštavaju da je Huawei svojim dobavljačima komponenti najavio da stopiraju ili uspore proizvodnju delova potrebnih za dolazeće Mate 40 telefone. Ovo bi moglo usporiti masovnu proizvodnju novog premijum telefona za 1-2 meseca.

Moguće je da će Huawei i dalje nove modele predstaviti po planu, ali da će odložiti njihovo plasiranje na tržište, kako piše Nikkei Asian Review.

Huawei, navodno, želi da iskoristi dodatno vreme kako bi preispitao snabdevanje čipovima. Kako se trgovinski rat između SAD i Kine zahuktavao, kompanija je pravila zalihe delova kako bi prebrodila krizu. Međutim, stariji čipovi neće moći da zadovolje potrebe najnovijih premijum telefona.

Huawei je uložio 700 miliona dolara u porudžbinu od kompanije TSMC, koja je zadužena za arhitekturu najvećeg dela HiSilicon čipsetova. Međutim, nedavna odluka SAD pokušava da blokira ovu saradnju. Huaweijeva porudžbina je, prema izvorima, uključivala i 5nm Kirin 1020 čipsetove i 7nm 5G modeme.

 

Pogledajte još: Huawei Mate 40 serija bi mogla imati 108MP glavnu kameru i 9P objektiv


Kineska kompanija je sada primorana da pronađe alternativne dobavljače čipova. Ali, čak i ukoliko bi Huawei uspeo da sklopi saradnju za korišćenje Qualcomm ili MediaTek čipova, to bi moglo zahtevati redizajniranje unutrašnjeg hardvera telefona, što bi dodatno uticalo na odlaganje.

Huawei je, prema navodima, smanjio porudžbine selektovanih komponenti za 20% jer očekuje slabiju potražnju, a ovo bi moglo uticati i na telefone u okviru Honor brenda.

Izvor: GSMArena

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Testirali smo Gigabyte B550 Aorus Master matičnu ploču

Google testira pretplatu na aplikacije direktno iz Play Store-a

10104
10105
10106
10107
10108
10109