Greška

Došlo je do greške.

Huawei Mate X predstavljen sa fleksibilnim ekranom i 55W SuperCharge punjenjem

24.02.2019 16:30 | 10 Mobile
Huawei Mate X predstavljen sa fleksibilnim ekranom i 55W SuperCharge punjenjem


Nakon brojnih tizera i procurelih informacija, Huawei je danas zvanično predstavio svoj savitljivi/fleksibilni telefon, pod nazivom Huawei Mate X. Telefon je predstavljen kao prvi fleksibilni model koji se savija ka spolja.

Kao što je pomenuto, Huawei Mate X se savija ka spolja, što znači da se displej obavija oko spoljnih stranica telefona kada je u sklopljenom stanju. Kada se rasklopi, pretvara se u 5,4mm tanak tablet, a na poleđini ima 11mm debelu traku koja funkcioniše kao svojevrstan držač i mesto gde su smeštena tri kamera senzora telefona. Kada se sklopi, poleđinski deo uređaja se spaja sa trakom, kako bi se formirao objedinjen oblik telefona debljine 11 milimetara.

Oba ekrana između šarke (koja se sastoji od preko 100 različitih delova) su aktivna kada je Mate X u sklopljenom stanju. Ovo omogućava obrtanje telefona, kao i korišćenje bilo koje strane u zavisnosti od potreba. Veća površina (možemo je nazvati prednjom stranom) ima dijagonalu od 6.6 inča, dok "poleđina" ima manji ekran, od 6.38 inča. Kada se uređaj rasklopi, dobija se 8-inčni 2480 x 2200p displej. Potrebno je istaći da je ekran AMOLED tipa.

huawei3_34.jpg

Ove godine će sve biti u znaku 5G konekcija, a to znači i da Huawei Mate X podržava ovaj standard. Huawei se tokom prezentacije pohvalio ogromnim brzinama, koje omogućavaju preuzimanja 1GB sadržaja za tri sekunde. Naravno, pod pretpostavkom da provajder može da obezbedi zadovoljavajuću brzinu.

Ceo uređaj napajaju dve baterije, koje su smeštene u dve polovine telefona. Zajedno, kapacitet baterija iznosi 4500mAh. Sve ovo podržano je fenomenalnim 55W SuperCharge punjačem, koji bateriju može da napuni do 85% za 30 minuta.

Huawei Mate X na poleđini ima tri kamere, razvijene u saradnji sa kompanijom Leica. Poput onih na Mate 20 Pro modelu, i Mate X ima jedan telefoto, jedan ultraširoki i jedan širokougaoni senzor. Kompanija nije objavila specifikacije ovih senzora.

huawei2_147.jpg


Huawei Mate X će se na tržištu pojaviti sredinom 2019. godine, po ceni od 2299 evra, a biće dostupan samo u Interstellar Blue boji.

Izvor: PhoneArena i Huawei Srbija

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije


slavisaj Član postova: 3544
Citiram korisnika: priest77Meni se ovde sviđa rešenje za selfie. Pošto imaš ekran sa obe strane, dovoljna je jedna kamera za sve. Ovo bi moglo i za obične telefone da se implementira. Bolje da ubace jedan mali ekran na ledja telefona nego ove rupe u ekranu da bi smestili selfi kameru.
Takav teefon vec postoji, a to je Nubia X
djalf Moderators postova: 5577
2023 godina, Huawei i Samsung predstavili nove modele rasklopivih telefona za samo 4799 evra
Tefterilo Član postova: 323
Ne moze ogledalo da radi posao vise, zato sto odavno to nije samo puko opaljivanje slika, sad imas hiljadu filtera pa ovo pa ono a za to mora da se gleda u ekran.
jevta Član postova: 400
Nije vezano za temu, ali dobro ste se setili ogledalceta, totalno sam zaboravio na to. Koliko bi to jednostavno rešenje rešilo sve probleme oko izreza na ekranu, rupe sada, slajdera, mehanizma za izvlačenje kamere. Imali bi smo jednostavno preko 90% ekrana sa prednje strane bez bespotrebnih gluposti.
Gesendet von meinem Moto Z (2) mit Tapatalk
priest77 Član postova: 4386
Meni je i to ogledalce bolje rešenje od rupe u ekranu.

Xiaomi Mi 9 objavljen globalno, sa cenom ispod 500 evra

Huawei osvežio MateBook X Pro i predstavio MateBook 14

10104
10105
10106
10107
10108
10109