Greška

Došlo je do greške.

Huawei Mate 40 Pro je vodeći na DxOMark testu kamera

23.10.2020 13:33 | 0 Mobile
Huawei Mate 40 Pro je vodeći na DxOMark testu kamera


Popularni sajt DxOMark je objavio svoj test kamera najnovijeg Huawei Mate 40 Pro telefona. Novi Huaweijev model je na listu ušao sa pozicije broj 1 i na testu kamera na poleđini, kao i na testu prednje kamere.

Kada je u pitanju test kamera na poleđini, Mate 40 Pro je preuzeo prvo mesto od Xiaomi Mi 10 Ultra, dok je na testu selfi kamera prestigao Huawei P40 Pro.

Kompletni rezultati DxOMark testova su dostupni ovde za kamere na poleđini i ovde za selfi kamere, a izlistaćemo samo neke od najbitnijih elemenata i zapažanja koje je DxOMark zabeležio.

DxOMark je posebno impresioniran dinamičkim rasponom telefona, koji je širok na svim nivoima osvetljenja. To znači i da se kamere veoma dobro snalaze u uslovima slabijeg osvetljenja. Kamera na poleđini takođe nudi dobar odnos između tekstura i šuma. Autofokus je precizan i bez zastoja, dok portret mod kreira prirodan boke. Renderovanje boja je takođe pohvaljeno.

 

Pogledajte još: Huawei Mate 40 Pro ozvaničen sa Kirin 9000 čipsetom, 50MP Ultra Vision kamerom


Kada je u pitanju snimanje videa, Mate 40 Pro je i u ovom segmentu na vrhu. Istaknuti su dobri detalji i nizak šum u svim situacijama. Prikaz boja je odličan, autofokus je precizan a pohvaljena je i video stabilizacija.

Što se tiče prednje kamere, najviše pohvala je DxOMark uputio za dobro snimanja lica u uslovima slabog osvetljenja, kao i širok dinamički raspon. Prikaz boja je dobar, a kamera je uprkos fiksnom fokusu dobila dobre ocene za mogućnost fokusiranja. Selfi video snimci imaju dobru ekspoziciju u većini uslova, dobar prikaz boja i precizan balans bele.

Izvor: DxOMark

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

AMD EPYC procesori sledeće generacije pokreću najmoćniji evropski i australijski superkompjuter

Svi novi Samsung telefoni će automatski blokirati spam pozive

10104
10105
10106
10107
10108
10109