Greška

Došlo je do greške.

Huawei laptopovi vraćeni u Microsoftovu onlajn prodavnicu

18.06.2019 10:20 | 0 Mobile
Huawei laptopovi vraćeni u Microsoftovu onlajn prodavnicu


Microsoft je prošlog meseca iz svoje onlajn prodavnice uklonio liniju laptopova kompanija Huawei, čime se povinovao naredbama američke administracije. Iako se softverski gigant nije oglašavao o tome da li će Huawei moći da povrati Windows licencu za svoje laptopove, uređaji sada počinju da se vraćaju u onlajn prodavnice ove nedelje.

MateBook 13, MateBook i MateBook X Pro su ponovo dostupni. MateBook X Pro je trenutno izlistan da "nije na stanju", ali ostali modeli su ponovo dostupni za kupovinu.

Sajt The Verge je kontaktirao Microsoft povodom ove izmene, a odgovor kompanije je sledeći: "Razmotrili smo i nastavićemo da odgovaramo na brojne poslovne, tehničke i regulatorne promene koje su nastale nakon nedavnog dodavanja Huaweija na crnu listu američkog odeljenja za trgovinu. Kao rezultat ovih evaluacija, vraćamo u prodaju postojeću ponudu Huawei uređaja u Microsoft Store-u".

 

Pogledajte još: Intel i Qualcomm lobiraju protiv Huawei zabrane


Bitna stavka u ovom odgocvoru je "postojeća ponuda", a Microsoft nije želeo da odgovori konkretno na pitanje o tome da li planira da nastavi da popunjava zalihe i prodaje nove Huawei laptopove u budućnosti.

Huawei je u međuvremenu odložio objavu novih Windows laptopova, koji su bili planirani da budu predstavljeni tokom CES Asia događaja prošle nedelje.

Izvor: The Verge

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Xiaomi ismeva izreze u ekranu u najnovijim promo klipovima (video)

Ming-Chi Kuo: Svi iPhone-i za 2020. godinu će imati OLED ekrane

10104
10105
10106
10107
10108
10109