Greška

Došlo je do greške.

Huawei je spreman da sa SAD sklopi sporazum o nešpijuniranju

06.06.2019 14:57 | 0 Biznis IT
Huawei je spreman da sa SAD sklopi sporazum o nešpijuniranju


Jedan od najviših zvaničnika kompanije Huawei je izrazio volju da se sa Sjedinjenim Američkim Državama sklopi i potpiše "sporazum o nešpijuniranju", nakon što je Trampova administracija izrekla zabranu trgovine i saradnje sa kineskom kompanijom.

Ling Hua, predsedavajući kompanije Huawei, je američkim novinarima izjavio da je kineska kompanija spremna da potpiše takav sporazum, ali je i pojasnio da to svakako nije opcija u trenutnom stanju stvari.

"S obzirom na to da SAD nisu kupovale od nas, ne kupuju od nas i verovatno neće kupovati od nas u budućnosti, ne znam da li uopšte postoji mogućnost da se takav sporazum potpiše", istakao je Liang.

On je takođe sugerisao da je predsednik Donald Tramp prekoračio granice kada je 15. maja potpisao izvršnu naredbu kojm se stopira Huaweijevo korišćenje tehnologija kreiranih u SAD.

 

Pogledajte još: Huawei ima najveći rast na tržištu nosivih uređaja tokom prvog tromesečja


"Neumesno je koristiti političke poteze kako bi se uticalo i stvarao pritisak na industriju", izjavio je Liang.

Iako nema sumnje da zabrana administracije SAD, koja je nametnuta, može da našteti kompaniji Huawei u kratkoročnom periodu, neki eksperti iz Kine veruju da će ovo ojačati kompaniju na duže staze. "Ono što predsednik Tramp radi, jeste da budi uspavane kapacitete kompanije Huawei, koji samo čekaju da budu pokrenuti", istakao je David Daokui Li - profesor Tsinghua univerziteta.

Ovo naravno znači da Huawei ima kapacitete i već je počeo da radi na sopstvenim rešenjima, kao što su čipsetovi, operativni sistem i drugo.

Izvor: CNET

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Komentari

0 Dodaj komentar

Hakeri mogu da kradu lozinke osluškivanjem načina na koji korisnici kucaju

Redmi K20 Pro dobija Face Unlock sa najnovijim ažuriranjem

10604
10605
10606
10607
10608
10609