Greška

Došlo je do greške.

Huawei je objavio HarmonyOS 2.0 beta za određene telefone

16.12.2020 19:28 | 0 Software/Web
Huawei je objavio HarmonyOS 2.0 beta za određene telefone


Huawei je objavio prvu verziju svog sopstvenog operativnog sistema - HarmonyOS, koji sada podržava telefone (prva kreirana verzija je debitovala na smart TV-u). Softver je trenutno u beti, a developeri i korisnici se pozivaju da je isprobaju.

Telefoni, koji su trenutno podržani, su: Huawei P40, P40 Pro, Mate 30 (i njegova 5G verzija) i Mate 30 Pro (i njegova 5G verzija). Jedan tablet takođe dobija novi OS, a u pitanju je Huawei MatePad Pro (Wi-Fi, LTE i 5G). Očekuje se da će u budućnosti biti podržano još više EMUI 11 uređaja, ali je prva beta limitirana samo na pomenute uređaje.


HarmonyOS 2.0 Beta na izlistane uređaje može da se isporuči OTA (Over The Air), ukoliko se korisnik uloguje ovde (stranica je na kineskom). Ukoliko vaš nalog bude odobren, dobijate mail za potvrdu i ažuriranje će biti isporučeno na vaš telefon ili tablet nakon nekoliko dana.

Huawei se ne oslanja samo na Android aplikacije. Kompanija je objavila i takmičenje za developere (sa ukupnim nagradnim fondom od oko 230.000 dolara) za kreiranje novih aplikacija za Harmony. Kompanija je za developere objavila IDE i emulator kako bi se olakšalo testiranje.

harmony2.jpg


Pored toga, HarmonyOS uključuje mnoge nove funkcije. Glavna ideja operativnog sistema je da pokreće ono što Huawei naziva "Internet of Everything", što znači da korisnički interfejs mora da se prilagodi mnogim različitim ekranima (telefon, tablet, automobil i drugo).

Nakon isprobavanja novog softvera, korisnik može da se vrati na EMUI 11, a preporučuje se prethodno bekapovanje podataka.

Izvor: GSMArena

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Apple planira da isporuči oko 230 miliona iPhone-a naredne godine

Bitcoin konačno konstantno vredi preko 20.000 dolara

10504
10505
10506
10507
10508
10509