Greška

Došlo je do greške.

Huawei je dobio novo produženje licence od strane administracije SAD

11.03.2020 16:56 | 6 Biznis IT
Huawei je dobio novo produženje licence od strane administracije SAD


Odeljenje za trgovinu SAD je produžilo licencu (Temporary General License) kompaniji Huawei, koja omogućava trgovanje sa firmama iz Amerike do 15. maja. Ovo je četvrti put da je Huaweiju odobrena ekstenzija licence.

U saopštenju za javnost, Odeljenje za trgovinu SAD poziva tehnološke i telekomunikacione kompanije da objave uvid u potencijalne troškove za poslovanje ukoliko se ne bi sprovodila buduća produženja licenci. Sve zainteresovane strane mogu do 25. marta da iskažu svoj stav. Objava takođe pominje da su najnovija produženja licence implementirana kako bi se kompanijama omogućilo da pronađu alternative za Huawei opremu, servise i softver.

 

Pogledajte još: Google navodno želi da ponovo posluje sa Huaweijem


Iako je Huawei stavljen na "crnu listu" u maju 2019. godine, kompaniji je ipak omogućeno da posluje sa američkim firmama kada su u pitanju komponente koje "ne predstavljaju pretnju za nacionalnu bezbednost). Pored ovoga, Huaweiju je odobreno da nastavi sa limitiranim operacijama u sektoru mrežne opreme, mobilnih servisa i sajbersigurnosti na teritoriji SAD.

Izvor: GSMArena

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Milan Neregistrovan korisnik
Treba ipak istraziti ovu situaciju malo.Google posluje sa Huawei i poslovace na uredjajima koji inaju sertifikat citiram "dok im to americki zakon dopusta".Tako su izjavili.Ove licence po nekima uticu na poslovanje Google sa Huawei tj dopusta im saradnju na starim uredjajima a po nekima ne uticu.Cak i na proverenim sajtovima tj od kredibiliteta ne moze da se procita tacno sta i kako.Zato sam i predlozio Benchmark da istraze i naprave video jer ako neko moze razjasniti bar malo to su oni.
brutos Član postova: 515
Sto pre Huawei kompletira HMS to bolje po njih... Sutnu Google i cao...
Macak1988 Novi član postova: 1
Svi telefoni koji su izasli do pocetka 2020 imaju najnormalnije licence i imace dokle god im rade telefoni.
Drugo ovo sto su produzili licencu, to se ne odnosi na google servise. Jer Mate30 pro kao i sad p40 serija izlaze sa androidom ali bez google servisa, ali te aplikacije mogu najnormanije da se skinu direkt sa sajta pomenutih aplikacija.
Milan Neregistrovan korisnik
Bilo bi lepo da istrazite malo ovu temu i napravite video.Mnogi korisnici Huawei telefona, kako oni koji koriste P30 seriju i ranije modele koji su izasli pre 16.maja 2019, tako i oni koji su kupili ili nameravaju kupiti telefone kao sto su Nova 5T ili Huawei P30 lite new adition a koji su rebrendirani uredjaji sa starom tehnologijom kako bi mogli dobiti licencu za google servise, nisu sigurni da li ce i ti uredjaji raditi ako amerika vise ne produzi licencu Huawei tj da li ce izgubiti pristup google servisima iako ih imaju predinstalirane.Mnogo je nepoznanica, glasina a bogami i poznatih sajtova i relevatnih strucnjaka koji pisu da je moguce da tekefoni koji sam naveo izgube GMS ako amerika izda nalog za prestanak saradnje americkih firmi za rad sa Huawei.Znam da video mozda nebi bio povoljan po Huawei ali mislim da treba reci istinu.Hvala
AkyPantelic Neregistrovan korisnik
Kompromisi (međunarodni), ide i P serija...

Poznat datum objave Samsung Galaxy M21 telefona

HONOR predstavio Magic UI 3.0 ažuriranje za seriju HONOR 20 i HONOR View 20

10604
10605
10606
10607
10608
10609