Greška

Došlo je do greške.

Huawei Hongmeng OS bi mogao početi da se isporučuje od oktobra

13.06.2019 21:30 | 0 Software/Web
Huawei Hongmeng OS bi mogao početi da se isporučuje od oktobra


Guo Minghao, analitičar kompanije Tianfeng Securities, predviđa da Huawei neće početi sa isporukom sopstvenog Hongmeng mobilnog operativnog sistema pre oktobra ove godine.

Takođe, on sugeriše i da američka zabrana domaćim kompanijama da posluju Huaweijem neće imati uticaja na prodaju koju će kineski gigant ostvariti tokom 2019. godine. Minghao predviđa da bi Huawei ove godine mogao isporučiti između 215 i 225 miliona telefona.

Prema njegovim rečima, Hongmeng OS verovatno neće moći da zadovolji potrebne naprednih korisnika van Kine, zbog limitiranog ekosistema aplikacija. Za početak, prema mišljenju analitičara, Huawei će novi OS koristiti u budžetskim modelima u Centralnoj i Istočnoj Evropi, kao i na nekoliko tržišta u razvoju.

Ukoliko Huawei ne uspe da objavi Hongmeng OS do oktobra, Minghao predviđa da bi kompanija mogla isporučiti između 210 i 220 miliona telefona tokom godine.

 

Pogledajte još: Tencent, Xiaomi i Oppo testiraju Huaweijev '60% brži' operativni sistem


Pojavio se i izveštaj, koji je objavio ruski The Bell, a u kojem se tvrdi da Huawei planira da koristi Aurora OS kao alternativu za Android. Aurora OS je mobilni operativni sistem koji razvija Russian Mobile Platform, čija je baza u Rusiji. Izveštaj sugeriše da je Huawei već počeo sa testiranjem Aurora OS-a na nekim svojim uređajima.

Najveći izazov, pred kompanijom Huawei, jeste da obezbedi da platforma koja će parirati Androidu ima pristup gotovo svim Android aplikacijama koje su zvanično dostupne preko Play Store-a. Izveštaj od ranije sugeriše da je Huawei u pregovorima da Aptoide zameni Google Play Store na kompanijinim uređajima. Takođe, kompanija radi na tome da poboljša sopstvenu prodavnicu aplikacija - AppGallery.

Izvor: MySmartPrice

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Galaxy S9 dobio Night mod za kameru

IDC: Apple izgubio, Huawei prigrabio najviše učešća na tržištu telefona u EMEA regiji

10504
10505
10506
10507
10508
10509