Greška

Došlo je do greške.

Huawei HarmonyOS 2.0 na telefone stiže 2021. godine

10.09.2020 13:28 | 0 Software/Web
Huawei HarmonyOS 2.0 na telefone stiže 2021. godine


Pre godinu dana Huawei je predstavio sopstveni operativni sistem - HarmonyOS. Sada je CEO kompanije Richard Yu objavio HarmonyOS 2.0, tokom Huawei Developer Conference događaja, a najavljeno je da operativni sistem konačno stiže na više uređaja.

HarmonyOS 2.0 je kreiran kako bi ponudio funkcionalnost na različitim platformama od samog starta, počevši od pametnih satova, do slušalica i telefona. Yu je istakao da će prvi telefoni, koji će koristiti HarmonyOS 2.0, biti dostupni tokom naredne godine iako nisu objavljeni konkretni detalji. Ovi uređaji bi prvo mogli biti limitirano dostupni na tržištu Kine.

HarmonyOS 2.0 SDK za smart TV uređaje, pametne satove i automobile će biti dostupan od sutra, dok će verzija za telefone biti dostupna kasnije tokom decembra.

Pored toga, Huawei je najavio svoj OpenHarmony projekat otvorenog koda i sličan je AOSP-u (Android Open Source Project). Projekat će biti otvoren za developere uskoro i podržavaće uređaje sa 128KB (kilobajta) RAM-a.

 

Pogledajte još: Zvaničnik Huaweija sugeriše kada možemo očekivati HarmonyOS telefon


HarmonyOS nudi funkcionalnost na više ekrana, sa prilagodljivim UX elementima, namenjen da funkcioniše na širokom spektru uređaja. Huawei ukazuje na poboljšanu sigurnost, pametno prepoznavanje glasa i brz prenos podataka u okviru platforme.

HMS Core 5.0 je takođe pomenut, a Huawei je istakao da je HMS ekosistem sada dostigao 96.000 aplikacija i podržan je od strane 1,8 miliona developera.

Izvor: GSMArena

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Realme 7i se pojavio na Geekbench listingu

Samsung Galaxy M51 predstavljen u srednjem segmentu tržišta

10504
10505
10506
10507
10508
10509