Huawei donosi brzi internet gradjanima Srbije

Potpredsednik Vlade Republike Srbije Rasim Ljajić izjavio je da je plan da Srbija svakom građaninu obezbedi pristup internetu brzine 30 megabita po sekundi

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je da je plan da Srbija svakom građaninu obezbedi pristup internetu brzine 30 megabita po sekundi, a za najmanje 50% domaćinstava brzine 100 megabita po sekundi.
Ljajić je, nakon potpisivanja sporazuma o strateškom partnerstvu na razvoju nacionalne širokopojasne mreže između Vlade Srbije i kineske kompanije Huawei, istakao da je to prilično ambiciozan cilj, ali i ostvarljiv, pod pretpostavkom da pre svega obezbedimo odgovarajuću baznu infrastrukturu.
On je naveo da je vrednost projekta izgradnje bazne infrastrukture širokopojasnog interneta između 800 mil EUR i 1 mlrd EUR, pri čemu se najveći deo troškova odnosi na izgradnju u ruralnim područjima.
Prema njegovim rečima, a kako prenosi sajt Vlade Srbije, Vlada vidi kompaniju Huawei kao najznačajnijeg partnera i spremna je da razgovara o različitim modelima učešća te kompanije.
Koliko je moćan model P10 u poređenju sa starijom i novom generacijom kompjutera?
Potpredsednik Vlade je istakao da je, početkom 20. veka, izgradnja autoputeva bila osnov za brzi razvoj ekonomije, trgovine i privrede, dok je u ovom veku to izgradnja infrastrukture u oblasti telekomunikacija.
Generalni direktor kompanije Huawei Jack Wei podsetio je na to da je ta kompanija prisutna u Srbiji već deset godina i da pomaže gradovima da unaprede svoje upravljanje, uključujući sistematski umreženu logistiku.
MinistarLjajiciDirektorKompanijeHuawei.jpg
„Danas imamo čast da potpišemo sporazum o strateškom partnerstvu na razvoju nacionalne širokopojasne mreže, što će biti infrastrukturni temelj sveobuhvatne informacione i komunikacione tehnologije, modernizacije i digitalne transformacije, što će uticati na ekonomski i društveni razvoj Srbije“, rekao je Wei.
Kompanija Huawei spremna je da preko tehnologije, poput širokopojasne mreže, poveže sve procese i sisteme putem senzora jednom platformom, kao i da nastoji da ujedini najbolje globalne prakse i stručne ekspertize lokalnih partnera i tako pospeši razvoj u Srbiji, naveo je on.
Izvor: Huawei
Sve informacije vezane za Huawei, možete pogledati na Huawei stranici na Benchmark sajtu
 

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi