Greška

Došlo je do greške.

Huawei dominira smartfon tržištem Kine, Apple u kategoriji 'ostali'

26.07.2018 12:28 | 0 Biznis IT
Huawei dominira smartfon tržištem Kine, Apple u kategoriji 'ostali'


Apple je možda imao izuzetno drugo tromesečje kada je u pitanju tržište SAD, dok je Samsung brzo od Xiaomija preuzeo primat u Indiji. Međuti, izveštaj Canalysa još jednom potvrđuje da dva giganta i dalje ne mogu da se stabilizuju na tržištu Kine. Razlog ovoga je jednostavan - Huawei.

Tokom juna Huawei uživa u ubedljivoj dominaciji na sopstvenom tržištu, a slede ga Oppo, Vivo i Xiaomi. Apple je i dalje u top pet proizvođača na najvećem smartfon tržištu, ali je nakon novog pada kompanija sada smeštena u kategoriju "ostali".

huawei2_112.jpg


Huawei je uspeo da isporuči 28,5 miliona telefona u Kini tokom drugog tromesečja 2018. godine, čime je oboren ukupan rekord na tromesečnom nivou za tržište Kine. Istovremeno, kompanija ima i najveće tržišno učešće od 27 procenata, u odnosu na bilo kog drugog vendora.


Pogledajte još: Huawei već prodao 100 miliona uređaja tokom 2018. godine


Zanimljivo je da je Huawei više uspeha imao sa svojim Honor podbrendom, nego sa modelima koji nose kompanijino ime u nazivu, što dodatno dokazuje da je bila dobra poslovna odluka razdvajannje dva brenda.

Ukupno gledano, isporuka telefona na tržištu Kine je i dalje u padu, mada tržište pokazuje znake poboljšanja. Nakon ogromnnog pada od 22 procenta tokom prvog tromesečja, brojke za drugo tromesečje pokazuju pad od samo 8% na godišnjem nivou.

Izvor: PhoneArena

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

 

Pogledajte preporučeni video sa Benchmark Youtube kanala:

Komentari

0 Dodaj komentar

Google Pixel 3 XL na novom renderu

PUBG tokom juna prodat u 4,7 miliona primeraka

10604
10605
10606
10607
10608
10609