Huawei CEO: Quad HD displeji su bespotrebni

Ričard Ju, CEO kompanije Huawei, ističe da što se njegove kompanije tiče jednostavno nema previše smisla da se Quad HD rezolucija (2560 x 1440 piksela) stavlja na displej smartfona.

Ekrani visokog kvaliteta su jedna od najbitnijih stavki telefona. Full HD rezolucija (1920 x 1080 piksela) je već uveliko standard, ali brojni proizvođači već jurišaju ka mnogo većim rezolucijama ekrana. Jedan proizvođač se otvoreno pobunio protiv ovog trenda. Ričard Ju, CEO kompanije Huawei, ističe da što se njegove kompanije tiče jednostavno nema previše smisla da se Quad HD rezolucija (2560 x 1440 piksela) stavlja na displej smartfona. “Mislim da nam QHD displeji nisu potrebni na telefonima. Korisnikove oči ne mogu da primete razliku između Full HD i 2K rezolucije na smartfonu. Ta razlika se ne može odrediti, tako da je QHD totalna glupost”, istakao je Ju. Pored ovoga, Ju ističe i da ovakvi displeji značajno poskupljuju telefon, bez neke značajnije koristi za korisnika. “Ogromna retzolucija ekrana je loša i za potrošnju baterije, a ne nudi ništa zauzvrat… zašto bismo išli u tom pravcu? Mislim da bi to bilo glupo”, napominje Ju. Izvor: Neowin

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi