Greška

Došlo je do greške.

Huawei CEO potvrđuje da kompanija neće prodati svoje odeljenje za pametne telefone

10.02.2021 19:27 | 0 Biznis IT
Huawei CEO potvrđuje da kompanija neće prodati svoje odeljenje za pametne telefone


Prošlo je dosta vremena otkako je Ren Zhengfei, osnivač i izvršni direktor kompanije Huawei, razgovarao sa međunarodnim medijima. Sada, skoro nakon godinu dana neoglašavanja, on je ponovio i zauzeo stav po nekoliko tačaka koje se tiču njegove kompanije. To, naravno, uključuje i napete odnose sa američkom vladom i listom zabrane na kojoj se Huawei još uvek nalazi.

Zhengfei je nagovestio da je spreman da razgovara sa američkom vladom u pokušaju da resetuje napete odnose između administracije SAD i Huaweija. Istakao je da je spreman da razgovara sa američkim predsednikom Joe Bidenom. Pritom je ukazao na to kakve bi koristi imale SAD kada bi se ponovo dozvolila saradnja između američkih kompanija i Huaweia.

"I dalje se nadamo da ćemo kupovati velike količine materijala kreiranog u Americi, kao i komponenti i opreme kako bismo svi mogli imati koristi od rasta kineske ekonomije", istakao je Zhengfei.

Izvršni direktor Huaweia takođe je ponovo govorio o glasinama koje u poslednje vreme kruže o tome da Huawei razmišlja o prodaji svog odeljenja za pametne telefone, kao što se to ranije desilo sa Honor divizijom.

 

Pogledajte još: Huawei MatePad Pro 2 5G sertifikovan sa podrškom za 40W punjenje


On je ponovo je zauzeo jasan stav istakavši: "Odlučili smo da definitivno nećemo prodavati svoje potrošačke uređaje, niti poslovanje sa pametnim telefonima".

Zhengfei je udelio i neke neobične pohvala za Apple. Iako se veruje da je to učinio iz stratešlih razloga, Zhengfei je pohvalio je Apple time što je rekao da je iPhone 12 trenutno najbolji pametni telefon na svetu.

Prema njegovom mišljenju, iPhone 12 je uređaj koji jasno može dokazati koliko je Huaweijeva mrežna tehnologija neophodna i za SAD. On ovde, bez sumnje, aludira na 5G i ističe da su Apple-ovi modeli koji su spremni za 5G dokaz koliko je Huaweijeva tehnologija neophodna tržištu.

Izvor: Nextpit

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Samsung proširio mogućnosti aplikacije SmartThings Find sa Galaxy SmartTag opcijom

RedmiBook Pro laptopovi stižu sa Intel i AMD procesorima

10604
10605
10606
10607
10608
10609