Greška

Došlo je do greške.

Huawei će nastaviti da obezbeđuje sigurnosna ažuriranja i usluge za postojeće telefone

20.05.2019 15:07 | 0 Software/Web
Huawei će nastaviti da obezbeđuje sigurnosna ažuriranja i usluge za postojeće telefone


Udarna vest ovog ponedeljka je svakako to da su Sjedinjene Američke Države naredile domaćim kompanijama da prekinu svaku saradnju na polju obezbeđivanja proizvoda i usluga za Huawei. Ovo se posebno odnosi na Google, koji će morati da prestane sa podrškom za Android platformu, Play Store aplikacije i druge servise. Sada se po prvi put na ovu temu oglasio i Huawei, kratkim saopštenjem.

Kineska kompanija je istakla da će nastaviti da pruža sigurnosna ažuriranja, kao i usluge nakon prodaje za postojeće Huawei i Honor telefone i tablete.

Ovo se odnosi na uređaje koji su već prodati, kao i na one koji se nalaze na zalihama globalno. Međutim, nije rečeno ništa u vezi sa budućim uređajima kompanije (uključujući Honor 20 i Honor 20 Pro koji će biti predstavljeni sutra). S obzirom na to da je pomenuta samo podrška za sigurnosna ažuriranja, pod velikim znakom pitanja je i Android Q podrška. S druge strane, neće biti ugrožen pristup Play Store-u od strane postojećih uređaja, što je i sam Google potvrdio.

"Huawei je značajno doprineo rastu i razvoju Android sistema širom sveta. Kao jedan od ključnih globalnih partnera Android-a, blisko smo sarađivali sa njihovom platformom otvorenog koda kako bismo razvili ekosistem koji bi koristio i korisnicima i industriji. Huawei će nastaviti da vrši postprodajne usluge i sigurnosna ažuriranja na svim postojećim Huawei i Honor pametnim telefonima i tablet računarima koji su prodati ili se još uvek nalaze na zalihama na globalnom nivou. Nastavićemo sa izgradnjom sigurnog i održivog softverskog ekosistema, kako bi pružili najbolje iskustvo za sve korisnike širom sveta", Stoji u saopštenju kompanije Huawei.

Takođe, Huawei je podelio i izjave kompanija Google i Android:

Google:

"Pridržavamo se zahteva i pratimo dalji razvoj situacije. Za korisnike naših usluga, Google Play i Google Play Protect će nastaviti da funkcionišu na postojećim Huawei uređajima".

Android

"Svim Huawei korisnicima, u vezi sa daljim koracima koje ćemo preduzeti po pitanju nedavne odluke američke vlade: Uveravamo vas da će, iako se pridržavamo svih zahteva američke vlade, usluge kao što su Google Play i Google Play Protect nastaviti da funkcionišu na postojećim Huawei uređajima".

Izvor: Huawei

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Fotografija ASRock X570 Taichi ploče potvrđuje podršku za PCIe 4.0

Samsung Galaxy Note10 će imati vertikalno postavljeni kamera sistem

10504
10505
10506
10507
10508
10509