Greška

Došlo je do greške.

Huawei predstavio AI Cube sa ugrađenim Alexa zvučnikom

01.09.2018 12:41 | 2 Hardver
Huawei predstavio AI Cube sa ugrađenim Alexa zvučnikom


Saopštenje za javnost

Na sajmu IFA 2018 Huawei Consumer Business Group (BG) predstavila je Huawei AI cube, 2 u 1 zvučnik i 4G ruter sa ugrađenim Alexa zvučnikom, čime je ozvaničila ulazak na tržište pametnih zvučnika. Alexa predstavlja novi, prirodniji i praktičniji način povezivanja korisnika na internet i kontrolu pametnih uređaja.

"Misija kompanije Huawei je da omogući neometanu povezanost uz tehnologiji pametnih uređaja. Iz tog razloga, Huawei konstantno radi na jačanju portfolija svojih proizvoda, među kojima je sve više uređaja sa AI tehnologijom, a Huawei AI Cube je najnoviji od njihi," rekao je Richard Yu, CEO Huawei  Consumer Business Group. "Huawei AI Cube je proizvod koji dokazuje posvećenost kompanije Huawei inovacijama i realizaciji uspešnih saradnji. Kombinujući Huawei telekomunikacionu tehnologiju sa Amazon Alexa, Huawei AI Cube je svojevrstan proizvod koji odgovara na potrebe i želje potrošača."

Huawei AI Cube ispunjava mnoštvo potreba za povezivanjem sa pametnim uređajima zahvaljujući 4G LTE mreži za povezivanje na internet. Podešavanje rutera je jednostavno i intuitivno – potrebna je samo 4G SIM kartica koja je uključena kako bi uspostavila brzu internet konekciju na LTE kategorije 6 (300Mbps downlink). Huawei AI Cube je takođe kompatibilan sa 802.11 ac Wi-Fi standardima, što znači da ruter ima sposobnost da funkcioniše na dva kanala frekvencije, od 2.4GHz i od 5GHz, prenoseći podatke preko LAN konekcije brzinom i do 1.200 Mbps.  

Huawei AI Cube ima ugrađen Alexa zvučnik koji omogućava korisnicima da sa lakoćom puštaju muziku, kontrolišu pametne kućne uređaje i pristupe preko 50.000 opcija bez upotrebe ruku. Sve što je potrebno jeste da postavite pitanje.

huawei2_116.jpg

"Huawei AI Cube kombinuje nekoliko proizvoda u jedan, dok balansira funkcionalnost pametnog uređaja i visoko kvalitetnog zvuka," rekao je Pete Thompson, potpredsednik Alexa Voice Service. "Uzbuđeni smo što vidimo da Huawei donosi korisnicima u Evropi jednostavniji način za slušanje muzike, kontrolu pametnih kućnih uređaja i pristup hiljadama opcija."

U pogledu performansi zvučnika, Huawei AI Cube je napravljen sa velikom zvučnom šupljinom od 400ml i aluminijumskom dijafragmom, što omogućava AI zvučniku da proizvodi zvuk viskog kvaliteta sa kristalno jasnim niskim i visokim tonovima, kao i punim, jasnim basom. Zvuk je unapređen zahvaljujući Huawei audio rešenju – Huawei Histen. On obogaćuje funkcije AI zvučnika tako što uključuje virtuelni bas, linearni ekvilajzer, adaptivnu kontrolu nadjačanja, prepoznavanje glasa sa velike udaljenosti, itd, kao deo svoje ponude.
    
Sve pomenute karakteristike Huawei AI Cube, upakovane su u mali uređaj bele mat boje podržane neometanom bežičnom 3D mrežom. Štaviše, AI zvučnik dizajniran je tako da su portovi skriveni ispod baze, omogućavajući mu da se lako uklopi sa kućnim dekorom.

Prema kompaniji Canalys koja se bavi analizom tržišta, upotreba pametnih zvučnika bi trebalo da se udvostruči i dostigne 225 miliona jedinica do kraja 2020. godine. Ova velika prilika je opravdana jakim interesovanjem tržišta za ovu kategoriju proizvoda, posebno na tržištu Kine. Kao vodeći proizvođač telekomunikacione opreme i pametnih telefona, Huawei je jedinstveno pozicioniran da iskoristi ovaj rastući trend u Kini i šire.

Uz Huawei AI Cube, Huawei je takođe lansirao Huawei Lokator, koji podržava dug režim rada i režim mirovanja, kao i četiri glavna standarda globalnog navigacionog satelitskog sistema (GNSS), odnosno GPS, GLONASS, Galileo i Beidou. Kompatibilan sa nano SIM i eSIM, uređaj podržava globalni roming sa izveštavanjem lokacije koja je približna realnom vremenu i pruža mnoštvo usluga kao što su korišćenje SOS tastera, Geofence i BLE Found, uslugu baziranu na blizini koja aktivira alarm na Huawei Lokatoru kada je upareni pametni telefon u krugu od 10 metara od uređaja. Huawei Lokator poseduje IP68 rejting, što ga čini savršenim za sve vrste aktivnosti, u zatvorenom ili otvorenom prostoru.

Izvor: Huawei

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

 

Pogledajte preporučeni video sa Benchmark Youtube kanala:

lopusina Član postova: 1165
Zat nisu mogli da naprave da bude kocka kad ga već zovu cube, ovako je više AI Cylinder.

Google Pixel 3 i Pixel 3 XL sertifikovani na FCC-u

Huawei Mate 20 Lite stiže uz Kirin 710 i četiri kamere

10203
10205
10206
10207
10208
10209