Greška

Došlo je do greške.

Huawei patentirao telefon sa neobičnom postavkom kamera

13.09.2020 12:28 | 0 Mobile
Huawei patentirao telefon sa neobičnom postavkom kamera


Huawei je nedavno patentirao novi telefon, koji na poleđini ima veoma interesantan i jedinstven sistem kamera. Telefon na poleđini ima pet kamera, dok je šesti senzor smešten ispod ekrana s prednje strane.

Sajt LetsGoDigital je otkrio prijavu za patent kod CNIPA (China National Intellectual Property Administration) organizacije. Patent otkriva da pored kamera, kompletan telefon ima futuristički izgled.

Patent otkriva tri varijante ovog telefona. Različite verzije uređaja imaju sistem kamera smešten na različitim mestima na poleđini - u sredeini, kao i u levom/desnom uglu. Unikatni kamera modul je prikazan u heksagonalnom obliku, sa pet kamera senzora i LED blicem.

h2_101.jpg


S leve strane okvira nema tastera, dok su s desne strane smešteni tasteri za paljenje i zvuk. U dnu se nalazi USB Type-C port i jedan zvučnik, dok su s gornje stgrane pozicionirani 3.5mm priključak i mikrofon.

Nije poznato da li Huawei planira da komercijalizuje telefon iz ovog patenta ili je kompanija samo želela da zadrži prava nad ovakvim dizajnom.

Izvor: LetsGoDigital

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Huawei predstavio nove uređaje u Beogradu (video)

Nvidia kupuje ARM za 40 milijardi dolara?

10104
10105
10106
10107
10108
10109