Greška

Došlo je do greške.

Huawei P50 bi mogao da integriše tehnologiju tečnih sočiva kako bi omogućio fokusiranje u milisekundi

28.11.2020 12:04 | 0 Mobile
Huawei P50 bi mogao da integriše tehnologiju tečnih sočiva kako bi omogućio fokusiranje u milisekundi

 

Huawei P50 serija, za koju se očekuje da će biti objavljena sledeće godine, navodno će integrisati inovativnu tehnologiju tečnih sočiva za veliko poboljšanje brzine fokusiranja. Kompanija želi da još jednom napravi veliku promenu u slikanju pametnim telefonima novom patentiranom tehnologijom tečnih sočiva za koju se navodi da postiže fokusiranje u milisekundi, skoro kao ljudsko oko. Izveštava se da je stopa stvaranja filma novog modula Huawei kamere sa tečnim sočivima skoro 100 procenata. Novi izveštaj kaže da će tečna sočiva biti masovno proizvedena i komercijalizovana 2021. godine.

Izveštaj kaže da bi ova nova tehnologija tečnih sočiva mogla da bude integrisana u seriju Huawei P50 sledeće godine. Ovu novu tehnologiju Huawei je patentirao 25. decembra prošle godine i najavio u aprilu ove godine. Očekuje se da će se sledeće godine masovno proizvoditi i komercijalizovati. Ova tehnologija tečnih sočiva biće integrisana u modul telefoto sočiva na telefonu.

 

Pogledajte još: Huawei P50 će koristiti Kirin 9000 čipove, Samsung i LG OLED ekrane

Izveštaj objašnjava da tradicionalni zum objektiv fokus radi na principu podešavanja žižne daljine između dva sočiva sa fiksnom žižnom daljinom. Nova tehnologija koristiće tečnost za fokusiranje svetlosti i promeniće oblik tečnosti provodeći kroz nju električnu energiju radi upravljanja slikanjem.

Huaweijevo tehničko rešenje može se koristiti za pogon motora tečnog sočiva kako bi se udovoljilo zahtevima performansi kao što su autofokus i optička stabilizacija slike, dok se istovremeno poboljšava pouzdanost motora u abnormalnim radnim uslovima kao što su udari i padovi“, dodaje se u izveštaju.

Ovo nije prvi put da čujemo da se Huawei upušta u inovacije hardvera kamere. Takođe je prvi predstavio periskopsko sočivo na pametnom telefonu - na svom Huawei P30 Pro koji je lansiran 2019. Ova nova tehnologija omogućila je proizvođačima pametnih telefona da integrišu velike zum objektive bez da modul viri iz zadnjeg okvira. Periskopska sočiva koriste metod refleksije ogledala za podešavanje zuma pre nego što svetlo padne na senzor slike.

Izvor: Gadgets 360

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Komentari

0 Dodaj komentar

Nove Galaxy Buds Pro slušalice dolaze sa Galaxy S21 serijom, evo svih detalja

iPad Pro 2021 top modeli se očekuju sa 5G mmWave podrškom

10104
10105
10106
10107
10108
10109