Greška

Došlo je do greške.

Huawei navodno razmatra prodaju dela Honor smartfon divizije

21.10.2020 14:10 | 0 Biznis IT
Huawei navodno razmatra prodaju dela Honor smartfon divizije


Sankcije, koje su SAD nametnule kompaniji Huawei, značajno su uticale na poslovanje kineskog giganta. Nedostatak Google podrške, smanjene mogućnosti proizvodnje sopstvenih Kirin čipova i drugi problemi, uticali su na mogućnosti kompanije da bez nevolja proizvodi telefone. Ovi problemi su se proširili i na kompanijin Honor podbrend.

Reuters sada izveštava da je Huawei u pregovorima oko prodaje delova Honor poslovanja, te da je taj sporazum potencijalno vredan oko 3,7 milijardi dolara. Izveštaj citira izvore bliske temi, a sugeriše se da bi u ovom sporazumu mogli biti prodati Honor brend, infrastruktura za istraživanje i razvoj, kao i prateći menadžment lanca snabdevanja. Ipak, Reuters ističe da ništa još uvek nije konačno odlučeno.

Veruje se da će se, zbog sankcija SAD, Huawei fokusirati na telefone iz gornjeg segmenta. Honor se tradicionalno fokusira na mlađe korisnike i one sa manjim budžetom, što bi mogao biti još jedan od razloga potencijalne prodaje brenda.

Reuters ističe da je Digital China Group (distributer Honor telefona) najveći potencijalni kandidat za kupovinu Honora. Takođe, pominju se i TCL i Xiaomi kao mogući kandidati za kupovinu.

 

Pogledajte još: Pojavili su se renderi i specifikacije za Honor 10X Lit


Prodaja dela Honora drugoj kompaniji u teoriji znači da sankcije SAD ne bi uticale na Honor-brendirane uređaje za kompaniju koja kupi Honor. Ipak, nije poznato šta bi to značilo za uređaje objavljene pre potencijalne kupovine brenda.

Huawei, Honor, kao ni pomenute zainteresovane kompanije za kupovinu brenda, nisu se zvanično oglašavali povodom ovih navoda.

Bez obzira na to kako se situacija bude razvijala, Honor nastavlja da posluje kao samostalan brend. Honor je učestvovao sa 26% u ukupnoj isporuci koju je Huawei zabeležio rokom drugog tromesečja ove godine, prema statistici Canalysa. Kompanija takođe nastavlja da objavljuje svoje telefone, ali i druge uređaje. Jedan od njih je i Honor Watch GS Pro pametni sat, koji se pokazao kao veoma prijatno iznenađenje na našoj recenziji, dostupnoj na Benchmark YouTube kanalu.

Izvor: Reuters

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Osveženi Start meni, poboljšani Edge stižu u novom Windows 10 ažuriranju

Potvrđeno je da iPhone 12 Pro Max koristi 3687mAh bateriju

10604
10605
10606
10607
10608
10609