Greška

Došlo je do greške.

Huawei MatePad Paper - Premijum tablet sa e-ink ekranom (Video)

18.08.2022 14:24 | 0 Mobile
Huawei MatePad Paper - Premijum tablet sa e-ink ekranom (Video)

MatePad Paper je jedinstven jer spaja klasičan tablet i ebook reader u jedan premijum uređaj. Ideja je da se na velikom ekranu omogući mnogo više od prosečnog čitača elektronskih knjiga. Tako MatePad Paper ispod velikog 10,3-inčnog ekrana ima finu hardversku osnovu: osmojezgarni Kirin 820E čipset sa 4 GB radne i 64 GB interne memorije. Ekran je e-ink tipa i ima visoku rezoluciju od 1872x1404 piksela; ivice oko ekrana su lepo odmere i nisu prevelike, a okvir je malo širi sa leve strane, kako biste mogli da ga držite jednom rukom, tako da ne pritiskate ekran.

Napomenućemo da u paketu MatePad Paper ima i zaštitnu futrolu i M-Pencil olovku druge generacije. I futrola i olovka se magnetno povezuju na tablet, omogućavajući jednostavno korišćenje i nošenje. Futrola je preklopna i ima jezičak koji dodatno drži olovku, takođe preko ugrađenih magneta. M-Pencil olovka se kao i kod MatePad tableta puni bežičnim putem kada se zakači na tablet, što je, ako nas pitate elegantno i jednostavno rešenje, najbolje posle zasebnog slota u uređaju.

Sam tablet je četvrtasti crni monolit prevučen veštačkom kožom koja deluje veoma prijatno na dodir. Sa gornje i donje strane su otvori zvučnika, a gore se nalaze tri od ukupno četiri mikrofona. U desnom uglu gornje ivice smešten je Power taster u koji je integrisan senzor otiska prsta, dok je odmah iza ćoška klackalica za regulaciju zvuka, koju možete da koristite i za listanje strana dok čitate omiljenu knjigu. USB-C je smešten na donjoj strani, centralno, ali Huawei nije implementirao IP zaštitu što je prava šteta, jer je ovo uređaj koji biste rado nosili sa sobom na plažu.

Apple želi da predstavi iPhone 14 seriju telefona 7. septembra

Sve što vam treba od pametnog telefona za 210 evra

10104
10105
10106
10107
10108
10109