Greška

Došlo je do greške.

Huawei ističe da je izmislio izrez u ekranu, ali je Apple imao hrabrosti da ga prvi implementira

21.04.2018 17:07 | 17 Mobile
Huawei ističe da je izmislio izrez u ekranu, ali je Apple imao hrabrosti da ga prvi implementira


Iako je masovno prihvaćen od strane Android proizvođača, izrez u vrhu ekrana i dalje ostaje pomalo kontroverzna dizajnerska karakteristika, koju je popularizovao Apple na svom iPhone X modelu krajem 2018. godine. Tehnički gledano, Essential Phone je prvi implementirao mali izrez u ekranu, u kojem je bila smeštena prednja kamera, ali je Apple prvi objavio telefon sa dugačkim izrezom u koji su smeštene prednja kamera i ostali senzori.

Huawei je jedna od kompanija koje sada nude izrez u ekranu na svojim premijum telefonima. Međutim, Huawei tvrdi da ne kopira Apple, zbog toga što je zapravo ona bila prva kompanija koja je izumela izrez u ekranu.

Kompanija tvrdi da je prva dizajnirala izrez pre tri do četiri godine, ali nije želela da ga implementira masovno na uređaje jer je verovala da tržište nije spremno za ovaj dizajnerski poduhvat. Li Čangžu, potpredsednik telefona u kompaniji Huawei, je za Forbes izjavio da iako je izrez imao smisla Huawei je odlučio da ga ne implementira zbog zabrinutosti da neće biti dobro prihvaćen.

Međutim, Huawei je priznao da je Apple bio pionir kada je u pitanju donošenje izreza u ekranu na masovno tržište i istakao je da je kineska kompanija propustila priliku da ovo učini i pored toga što je bila prva koja je izmislila ovu karakteristiku.

"Bilo je hrabro od Apple-a to što je upotrebio izrez u ekranu na iPhone X modelu. Mi smo propustili svoju šansu da budemo pioniri sa ovim dizajnom, jer smo bili prviše konzervativni i oprezni", istakao je Čangžu.

U poslednje vreme, izrez u ekranu je stigao na veliki broj Android telefona, a ovaj dizajn se više ne implementira samo na premijum telefonima već polako osvaja uređaje svih veličina i cenovnih segmenata.

Izvor: Softpedia

Komentari

0 Dodaj komentar

AMD drži Ryzen 7 2800X CPU u rezervi

Objavljeno kada Android Oreo stiže na Samsung Galaxy S7, S7 Edge, Galaxy A3, A5 i A7 (2017)

10104
10105
10106
10107
10108
10109