Greška

Došlo je do greške.

Huawei CEO: Možemo biti najjači proizvođač telefona i bez Google-a

28.11.2019 12:35 | 0 Biznis IT
Huawei CEO: Možemo biti najjači proizvođač telefona i bez Google-a


Huawei CEO Ren Zhengfei je ponovio svoje upozorenje vladi SAD da, jednom kada kompanijin Harmony operativni sistem postane operativan, to će imati veliki uticaj na kompanije kao što je Google i povratka više neće biti.

Huawei je nedavno potvrdio da su američke sankcije dosta naštetile kompaniji, a ovo se posebno odnosi na nedostatak Google-ovog ključnog softvera, Play Store-a i aplikacija kao što su Search i Maps na Huawei uređajima.

U intervjuu za CNN, Zhengfei ističe da će odluka SAD na kraju omogućiti konkurenciji da ostvari prednost ukoliko se nastavi sa sankcijama i zabranama trgovine sa američkim kompanijama. Ukoliko Huawei ne može da sarađuje sa američkim dobavljačima, moraćemo da se okrenemo alternativama, istakao je Zhengfei. Ukoliko te alternative postanu isplative, biće teško vratiti se na stare verzije saradnje, ističe on.

 

Pogledajte još: Huawei se ne šali: Smart Screen 4K HDR televizori su stigli


Prema rečima Ren Zhengfeija, dolazak na top poziciju među proizvođačima telefona u Android svetu neće biti problem za kompaniju Huawei, samo što će sada za to biti potrebno malo više vremena.

Prošle nedelje, Ministarstvo trgovine SAD je produžilo privremenu licencu kompaniji Huawei, čime su malo ublažene restrikcije za poslovanje kineske kompanije za još 90 dana.

Izvor: NDTV

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Evropa više nema zalihe IPv4 adresa

Motorola One Hyper sa pop-up kamerom stiže naredne nedelje

10604
10605
10606
10607
10608
10609