Greška

Došlo je do greške.

Huawei će u aprilu ukloniti Android sa više miliona svojih telefona

27.02.2021 12:57 | 0 Software/Web
Huawei će u aprilu ukloniti Android sa više miliona svojih telefona


Od aprila, Huawei odbacuje Android sa svojih dolazećih telefona. Ovo je kulminacija sankcija koje su kineskoj kompaniji nametnute od strane administracije SAD i koje su Huawei sprečile da sarađuje sa kompanijama iz Amerike, uključujući i Google.

Umesto Androida 11, novi Huawei uređaji će koristiti kompanijin sopstveni HarmonyOS softver. Vesti o ovom potezu su otkrivene tokom objave novog Mate X2 fleksibilnog telefona, koji je ozvaničen ranije ove nedelje. Huawei je tada istakao da, iako Mate X2 stiže sa Android platformom po objavi, korisnici će moći da se prebace na HarmonyOS, kada softver postane zvanično dostupan u aprilu.

 

Pogledajte još: Huawei Mate X2 prikazan u radu sa laptopom (video)


Huawei već neko vreme nudi alternativu za Google servise, preko App Gallery koji je pandan Play Store-u. Ova prodavnica aplikacija je značajno napredovala od objave i sada nudi milione popularnih i zvaničnih aplikacija, uključujući TikTok, Snapchat i Amazon. Naravno, tu nema aplikacija kompanije Google, kao što su Gmail, Maps ili Docs, ali Huawei pokušava da ovaj problem reši objavom svojih verzija ovih aplikacija.

Ostaje da se vidi kako će HarmonyOS funkcionisati i da li može u potpunosti da se nadmeće sa Google ekosistemom. Moguće je da ćemo to videti već sa objavom Huawei P50 linije, koja se očekuje uskoro.

Izvor: Express

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Pogledajte kako izgleda unutrašnjost Redmi K40 i K40 Pro telefona (video)

Gigabyte predstavlja Aorus Waterforce X Series AIO vodenih hlađenja

10504
10505
10506
10507
10508
10509