HTC Vive i IKEA: Virtuelna kuhinja iz snova

Kupci bi u bliskoj budućnosti mogli da isprobaju novu kuhinju u virtuelnoj realnosti i pre nego što je kupe. Aplikacija za dizajniranje kuhinja u virtuelnoj realnosti, „IKEA VR Iskustvo“

Kupci bi u bliskoj budućnosti mogli da isprobaju novu kuhinju u virtuelnoj realnosti i pre nego što je kupe. Aplikacija za dizajniranje kuhinja u virtuelnoj realnosti, „IKEA VR Iskustvo“ (IKEA VR Experience), dostupna je od sada na Steam platformi za distribuciju računarskih igara, kompanije Valve, i koristi se uz pomoć vodećeg sistema za virtuelnu realnost, HTC Vive. To je deo IKEA pilot projekta kojim kompanija želi da potrošačima olakša izbor i predstavi svoju ponudu bez povećanja štetnog uticaja na životnu okolinu.
Ekskluzivno: HTC Vive demonstracija u Benchmarku, dan drugi
Poslednjih godina IKEA je istraživala nove tehnologije kako bi poboljšala ponudu i pružila dodatne mogućnosti svojim kupcima u kreiranju i kupovini proizvoda iz ovog poznatog lanca.  U tom kontekstu, IKEA je isprobala niz digitalnih alata i shvatila da je jedno od rešenja za ozbiljan iskorak u tom smeru – virtuelna realnost.
Predstavljanje IKEA VR Iskustva je najbolji način da se kupcima predstavi željena kuhinja u stvarnoj veličini, uz mogućnost da sami osmisle dizajn i u virtuelnoj realnosti prošetaju kroz svoju kuhinju,  pre nego što je ugrade u svoj dom.
image0035.jpg
Jedna od mogućnosti IKEA VR Iskustva na HTC Vive sistemu je menjanje boje ormarića i fioka jednim klikom. Kupcima sa malom decom biće zanimljiva mogućnost da se u virtuelnoj stvarnosti smanje na visinu deteta (100 cm), i tako kreću po kuhinji. Takođe, možete i da povećate sebe na visinu od 195 centimetara, a ove mogućnosti su izuzetno korisne iz perspektive bezbednosti zato što pomažu da otkrijete skrivene opasnosti za malu decu, kao i nešto više članove domaćinstva.
Aplikacija je napravljena u saradnji sa programerima francuske kompanije Allegorithmic, korišćenjem razvojnog paketa „Unreal Engine 4“, kompanije Epic Games, a razvijena je za HTC Vive – nagrađivani sistem virtuelne realnosti koji su proizvele kompanije HTC i Valve.
Aplikacija IKEA VR Iskustvo usavršavaće se neprekidno do avgusta ove godine, kada se ovaj pilot program završava.
Izvor: HTC
Sve informacije vezane za HTC, možete pogledati na HTC stranici na Benchmark sajtu
 

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi