Greška

Došlo je do greške.

HTC Vive Flow je kompaktan VR uređaj, koji se može upariti sa telefonom

15.10.2021 19:54 | 0 Mobile
HTC Vive Flow je kompaktan VR uređaj, koji se može upariti sa telefonom


Iako nije previše aktivan na polju telefona, HTC i dalje održava svežom svoju Vive liniju VR hardvera. Kompanija je predstavila najnoviji VR uređaj, pod nazivom Vive Flow. U pitanju je lagani model, koji se koristi kao naočare i ima težinu od svega 189 grama.

Vive Flow ima ugrađene zvučnike, dva mikrofona sa utišavanjem buke i eha, a podržava Bluetooth zvuk. Dostupno je 64GB memorije za skladištenje podataka i 4GB RAM-a.

VR uređaj ima 1600 x 1600p displeje, sa osvežavanjem od 75Hz i poljem pregleda od 100 stepeni. Tu je i ugrađeni venzilator koji odvlači topao vazduh oko lica, a izbacuje ga preko gornjeg otvora.

HTC Vive Flow se napaja preko USB-C porta, a HTC je uspeo da smanji potrošnju na svega 7.5W, čime je omogućeno da kompatibilan telefon ili powerbank napaja Vive Flow.

htc2_63.jpg


Uređaj poseduje podesive fokus objektive sa obe strane, što korisnicima omogućava da vide jasno bez potrebe za korektivnim sočivima. Prisutne su i dve kamere usmerene ka napred, koje se koriste za video pregled kako bi korisnik bio svestan svog okruženja. HTC je dodao da će u nekom trenutku dodati funkciju koja kamerama omogućava da prate pokrete ruku.

Vive Flow nema daljinski ili kontrolere, a umesto toga se uparuje sa telefonom i kontroliše se pomoću aplikacije. Aplikacija podržava virtuelni daljinski upravljač. Tu je i podrška za Bluetooth 5.0, Wi-Fi i Miracast konekciju.

HTC Vive Flow je dostupan u pretprodaji, po ceni od 499 dolara, a isporuka se očekuje tokom novembra.

Izvor: XDA-developers

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Gigabyte je objavio AMD Radeon RX 6600 Eagle 8G grafičku kartu

Amazon otkriva datum objave i cenu Huawei Nova 9 telefona u Evropi

10104
10105
10106
10107
10108
10109