Greška

Došlo je do greške.

HTC Vive Cosmos u pretprodaji od ove nedelje

12.09.2019 16:40 | 0 Mobile
HTC Vive Cosmos u pretprodaji od ove nedelje


Saopštenje za javnost

HTC Vive je najavio karakteristike i funkcionalnosti novog modela Vive COSMOS, kao i bonuse za naručivanje u pretprodaji. Vive Cosmos je najnoviji premijum sistem virtualne realnosti (VR) zasnovan na PC-ju koji je kreiran uz novi nivo dostupnosti i jednostavnosti upotrebe, dizajniran da raste sa korisnicima tokom vremena pomoću modularnog dizajna prednje ploče koji može da menja funkcionalnosti uređaja, kao što je nedavno najavljena modifikacija Vive Cosmos External Tracking (eksterno praćenje). Cosmos će biti pušten u prodaju u Evropi 3. oktobra, dok će pretprodaja početi 12. septembra.

„Od kada smo uz Vive započeli naše VR putovanje, nastavili smo na usavršavanju i poboljšavanju onoga šta premijum VR iskustvo jeste i šta treba da bude“, rekao je Graham Wheeler, generalni direktor kompanije Vive Europe. „Cosmos pruža iskustvo bez premca i takođe je naš najsvestraniji uređaj do sada – zahvaljujući praćenju iznutra ka spolja, opcijama u budućnosti za različite prednje ploče, neograničenom sadržaju u kutiji i novom korisničkom interfejsu, mi vidimo neograničene mogućnosti za XR korisnike. Uzbuđeni smo što pružamo obećanje premijum VR-a stalno rastućoj publici, jer će Vive Cosmos biti naše najšire evropsko puštanje VR proizvoda u maloprodaju do danas.“

Tehničke karakteristike

Vive Cosmos je napravljen da se prilagodi potrebama VR klijenata sa lakoćom, svestranošću i performansama u fokusu. Potpuno novi Vive sistem praćenja pruža pojednostavljenu postavku koja ubrzava i olakšava ulazak u VR kao nikada do sada, pomoću šest kamera senzora za široko i precizno praćenje iznutra ka spolja. Cosmos ima kombinovanu rezoluciju piksela od 2880 x 1700 –  što je uvećanje od 88% u odnosu na originalni Vive – pružajući kristalno čist tekst i grafiku. Potpuno novi LCD paneli smanjuju razdaljinu između piksela i u kombinaciji sa pravim RGB ekranima umanjuju efekat gledanja kroz mrežu.

Jedinstveni dizajn koji se podiže nagore omogućava korisnicima da skaču između realnosti i virtuelne realnosti za nekoliko sekundi – bez ometanja VR putovanja. Superiorna ergonomija i udobnost omogućavaju duža VR iskustva, a integrisane slušalice za nošenje preko uha pružaju potpuno okružujući zvuk. Cosmos takođe ima potpuno redizajnirane kontrolere koji maksimalno povećavaju funkcionalnosti unutar VR-a i pružaju povećanu udobnost prilikom dugotrajnih sesija. Cosmos je takođe kompatibilan sa Vive bežičnim adapterom za one koji žele da se kreću u VR-u, a da ne budu privezani.

vive2_1.jpg

Najavljen prvi ‘Mod’

Zahvaljujući modularnom dizajnu prednje ploče, Vive Cosmos je najsvestraniji premijum VR uređaj do sada, dizajniran tako da budući dodaci promene funkcionalnost uređaja, čime će korisnicima pružiti mogućnost da njihov uređaj raste sa njima tokom vremena. Prvi zvanični „mod“ koji je danas najavljen je Vive Cosmos External Tracking Mod (modifikacija za eksterno praćenje) za korisnike koji žele da nastave da koriste svoje postojeće Lighthouse bazne stanice za scenarije praćenja, ali takođe žele da iskoriste superiorne performanse modela Vive Cosmos. Ovaj prvi mod kompatibilan sa baznom stanicom podržava Vive-ov ekosistem periferija uključujući Vive Tracker, pružajući slobodu kontrole bez presedana za upravljanje u VR-u. Ovaj novi mod biće dostupan u prvom kvartalu sledeće godine.

Uključen sadržaj

Vive Cosmos je VR uređaj koji isporučuje moćan sadržaj odmah iz kutije zahvaljujući uključenoj 12-mesečnoj pretplati na Viveport Infinity tokom perioda pretprodaje, štedeći vam stotine dolara. Svaki klijent koji u pretprodaji naruči Cosmos  do 2. oktobra dobiće u kutiji kôd za 12-mesečnu Viveport Infinity pretplatu. Viveport Infinity pruža neograničen pristup stotinama najbolje ocenjenih  VR aplikacija, igara i video snimaka kao što su Fisherman’s Tale, Fujii i Ninja Legends, ali i premium video materijali brendova poput GoPro, Discovery Channel i Animal Planet U tandemu sa puštanjem u prodaju modela Vive Cosmos, Viveport Infinity će dodavati nove naslove kao što su  Doctor Who: The Edge of Time (Maze Theory), Eleven Eleven (SyFy), Battlewake (Survivors) Gloomy Eyes (Atlas V i 3dat), Swords of Gargantua (Yomuneco i Gumi) i MLB Home Run Derby (MLB).

Vive Reality System

Cosmos pruža doživljaj odmah iz pakovanja, a jednostavno ga je podesiti i skočiti u virtuelne svetove pomoću novog sistema Vive Reality System. Vive Cosmos je prvi uređaj koji nudi Vive Reality System, iznova osmišljeno osnovno softversko iskustvo za Vive. Vive Reality System je potpuno nova filozofija dizajna za VR, pružajući produžetak života, kako bi se VR doživljavao manje kao pokretanje aplikacija, a više kao stupanje između svetova. Cosmos će imati redizajnirani korisnički interfejs koji se zove Lens radi jednostavne navigacije kroz XR i Viveport Infinity aplikacije, kao i novi dinamički početni prostor koji se zove Origin. Prostor Origin je platforma za pokretanje VR aplikacija i interaktivnih iskustava koja će rasti tokom vremena.

vive3_1.jpg


Vive Cosmos specifikacije


Rezolucija: 1440 x 1700 piksela po oku (2880 x 1700 piksela kombinovano)
Ekran: Dvostruka 3,4" LCD dijagonala
Frekvencija osvežavanja: 90 Hz
Vidno polje: 110 stepeni
Zvuk: Ugrađene stereo slušalice
Potrebni konektori na PC-ju: USB 3.0, DisplayPort™ 1.2
Periferni portovi: USB-C 3.0, vlasnička konekcija sa modifikacijama
Praćenje: nema zahteva za minimalnim prostorom za stajanje/sedenje, minimalno 2 m x 1,5 m za režim u razmeri sobe
Modularne prednje ploče: Vive Motion Mod (dolazi uz Cosmos) i Vive Cosmos External Tracking Mod (prodaje se zasebno)
Vive Wireless Adapter podrška: Da, prodaje se zasebno uz komplet za priključivanje. Potreban je slobodan PCIe slot

Izvor: HTC Vive

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Xiaomi obećava Android 10 za Mi 9T od narednog meseca

Panasonic najavljuje prenos RAW podataka sa LUMIX S1H na Atomos Ninja V

10104
10105
10106
10107
10108
10109