HTC u novembru imao najbolje prihode u poslednjih pola godine

Ono što je u ovom trenutku veoma važno za kompaniju je da se radi o sekvencijalnom rastu od gotovo 15 posto, kao i o najvećim prihodima u poslednjih šest meseci

Kompanija HTC objavila je da je imala konsolidovane prihode tokom novembra u iznosu od 314 miliona dolara. Ono što je u ovom trenutku veoma važno za kompaniju je da se radi o sekvencijalnom rastu od gotovo 15 posto, kao i o najvećim prihodima u poslednjih šest meseci. Ipak, i ovakvi novembarski prihodi zaostaju drastično za prihodima koji su ostvareni u istom mesecu prošle godine. Objava najnovijeg smartfona HTC One A9, koja se desila krajem oktobra, pomogla je pojačanoj prodaji u novembru, navode industrijski izvori. Za prvih 11 meseci ove godine prihodi su iznosili oko 3.5 milijardi dolara, što je pad od 33 posto u odnosu na prošlu godinu. HTC će verovatno zadržati isti dobar zamah prodaje i tokom decembra, delom zbog objave HTC One A9 telefona i na drugim tržištima, a delom i zbog tradicionalne dobre prodaje tokom praznične sezone.
Test: HTC One A9
Izvor: Digitimes
Sve informacije vezane za HTC, možete pogledati na HTC stranici na Benchmark sajtu
 

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi