HTC Trilogy smartphone

HTC, vodeći proizvođač uređaja zasnovanih na Majkrosoftovoj Windows Mobile platformi, je najavio novi telefon, koji je prvi smartphone sa podrškom za DAB-IP tehnologiju, u saradnji sa operatorima mobilne telefonije BT i Virgin Mobile-om tokom 3GSM kongresa. Uređaj će nositi oznaku Trilogy, i od njega se očekuje da u punoj meri iskoristi po

HTC, vodeći proizvođač uređaja zasnovanih na Majkrosoftovoj Windows Mobile platformi, je najavio novi telefon, koji je prvi smartphone sa podrškom za DAB-IP tehnologiju, u saradnji sa operatorima mobilne telefonije BT i Virgin Mobile-om tokom 3GSM kongresa. Uređaj će nositi oznaku Trilogy, i od njega se očekuje da u punoj meri iskoristi pogodnosti novog mobile TV servisa BT Movio. BT i Virgin Mobile se nadaju da će biti prvi evropski operatori koji će emitovati digital TV program, kao i emitovati radio signale za mobilne telefone. U početku će Virgin Mobile ponuditi uslugu ograničenog tipa na pretplatničkoj bazi, za koju se međutim očekuje da će uskoro prerasti u izuzetno bogat i raznovrstan TV sadržaj, a očekuje se da će samo radio stanica dostupnih pretplatnicima biti preko 350. Emitovanje će se vršiti putem UK DAB (Digital Audio Broadcasting) mreže.


No, vratimo se samom telefonu. On će raditi pod Windows Mobile 5.0 operativnim sistemom, biće prisutna podrška za GSM (900/1800/1900 MHz) i GPRS standarde, kao i integrisani DAB modul. Telefon će posedovati 2.2” QVGA LCD ekran (rezolucije 240×320 piksela), sa 65K boja. Pored toga, telefon će raspolagati digitalnom kamerom od 1.3 megapiksela, imaće 128 MB RAM i 64 MB fleš memorije, Slot za microSD kartice, kao i podršku za Bluetooth 1.2 i USB. Cena za sada nije najavljena.

Izvor: Mobile-review

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi