Greška

Došlo je do greške.

HTC sprema premijum telefon sa Snapdragon 855 čipsetom i 5G podrškom

09.09.2018 16:15 | 0 Mobile
HTC sprema premijum telefon sa Snapdragon 855 čipsetom i 5G podrškom


HTC se ne može pohvaliti najboljim finansijskim rezultatima u poslednje vreme (u avgustu je prijavljen pad prihoda od 53% na godišnjem nivou), ali ovo kompaniju ne sprečava da razmišlja o budućnosti.

Nakon što je ranije ove godine iskoristila prednosti Snapdragon 845 čipseta, tajvanska kompanija je izgleda u procesu testiranja primeraka Qualcommovog dolazećeg Snapdragon 855 procesora. Ovaj čipset će biti izgrađen u 7nm procesu i doneće veća poboljšanja performansi i značajnu uštedu tokom rada u odnosu na svog prethodnika.


Pogledajte još: Predstavljen HTC U12 life


Podrazumevano, zbog limitireane dostupnosti 5G mreža koje se očekuju tokom 2019. godine, Snapdragon 855 je uparen sa Snapdragon X24 modemom koji ima podršku za 4G LTE (što će smanjiti i ukupnu cenu proizvodnje uređaja). Međutim, navodi se da HTC razmatra implementiranje superiornijeg Snapdragon X50 modema, koji podržava 5G mreže i proizvođačima će biti dostupan opciono. Ukoliko HTC odluči da koristi 5G modem, kompanijin naredni premijum telefon bi u potpunosti podržavao mreže naredne generacije, za razliku od nekih drugih telefona koji će se pojaviti naredne godine.

HTC očigledno ne namerava da se bez borbe povuče sa smartfon tržišta u skorije vreme, a od kompanija svakako možemo očekivati bar još nekoliko premijum telefona.

Izvor: PhoneArena

 

Pratite nas i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim diskusijama iz IT industrije

 

Pogledajte preporučeni video sa Benchmark Youtube kanala:

Komentari

0 Dodaj komentar

Google zabranio aplikaciju za rudarenje kriptovaluta sa preko milion preuzimanja

Samsung patentirao univerzalni DeX dock

10104
10105
10106
10107
10108
10109