Greška

Došlo je do greške.

HTC se vraća na tržište pametnih telefona?

27.05.2022 15:39 | 0 Mobile
HTC se vraća na tržište pametnih telefona?

 

Da ne ulazimo uzroke neuspeha kompanije HTC na tržištu pametnih telefona, reći ćemo samo da se nakon dve godine pauze uređaj oznake HTC QBK200 našao na listi uređaja koji su provereni za saglasnost sa japanskim zakonima. Ovo je objavilo holandsko sertifikaciono telo Telefication, što je malo čudno.

Ono što Telefication nije podelio su bilo kakvi detalji vezani za uređaj koji je sertifikovan, kao ni da li se radi o flagship modelu ili predstavniku srednje/niže klase. Znajući HTC, nakon Exodus modela, ne bi nas nimalo čudilo da novi pametni telefon na neki način bude interfejs za metaverzume.

Povratak sa stilom?

Da li HTC planira povratak na tržište pametnih telefona ili je po sredi nešto drugo, za sada još uvek nije poznato, a ako je verovati insajderima HTC bi zaista mogao da predstavi svoj novi flagship narednog meseca, što se podudara sa vešću o sertifikaciji.

Ukoliko zaista vidimo novi flagship, on će biti prvi još od HTC U+ modela koji je predstavljen 2018 godine. HTC ima svoju open-source metaverse platformu Viveverse, pa nas nimalo ne bi čudilo da novi telefon u nekom obliku donese podršku za virtuelnu i proširenu realnost.

Treba napomenuti i da je HTC još 2018. prodao većinu svog poslovanja sa pametnim telefonima kompaniji Google, nakon čega su predstavljali samo modele srednje i niže klase na nekim tržištima. Da li će se HTC vratiti u velikom stilu ostaje da vidimo, i to u narednih mesec dana.

Stiže podrška za copy i paste u Google Drive

Ultra tanki vivo Y76 5G zvanično predstavljen kod nas

10104
10105
10106
10107
10108
10109