HTC radi na novom mobilnom VR proizvodu

Gedžet će biti kompatibilan sa nedavno predstavljenom U serijom telefona, ali neće biti poput uređaja kod kojih se telefon samo postavi na VR uređaj.

Prema rečima finansijskog direktora HTC-a Čia-lin Čanga, tajvanska kompanija pozicionira sebe kao VR kompaniju. To bi možda moglo da bude preterivanje, ali je činjenica da mobilno odeljenje kompanije posluje sve slabije dok HTC Vive ređa pobede na svom tržištu. Ono što je još interesantnije je da je Čang spomenuo da HTC radi na novom VR uređaju. Međutim, iako svi odmah pomisle da je to HTC Vive 2, on je pojasnio da se radi o nečem drugačijem.
Gedžet će biti kompatibilan sa nedavno predstavljenom U serijom telefona, ali neće biti poput uređaja kod kojih se telefon samo postavi na VR uređaj. Jasno je da HTC izrađuje mobilni VR uređaj, a tu svima odmah padnu na pamet Gear VR ili Daydream. Međutim, kako je Čang objasnio da ne rade na istom principu, ostaje samo da se nadamo da će uređaj zaista ponuditi neku dodatnu vrednost ili napredne funkcije. Interesantna mogućnost bi mogla da bude da se razvija inovativna upotreba za HTC-ove telefone kao što je neka vrsta VR kontrolera.
HTC U Ultra i HTC U Play: specifične karakteristike i fotografije
Izvor: Cnet
Sve informacije vezane za HTC, možete pogledati na HTC stranici na Benchmark sajtu
 

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi